Öğrenci Kariyeri Banner

Fotoğrafseverlere Özel: Dünyaca Ünlü 3 Fotoğrafçı ve Hayat Hikâyeleri

Fotoğrafseverlere Özel: Dünyaca Ünlü 3 Fotoğrafçı ve Hayat Hikâyeleri

Artık hepimiz fotoğraf çekiyoruz ama bu iş sanıldığı kadar öyle pek de kolay bir iş değil. Çünkü fotoğraf çekmenin bazı kuralları var. Dünyanın en iyi fotoğraflarını çeken fotoğrafçılar bu durumun en büyük kanıtı diyebiliriz. Bu yazımda dünyaca ünlü üç fotoğrafçı ve onların hayat hikâyelerine değineceğim.

İyi okumalar!

1. Steve McCurry

steve mccury

Dünyanın en ünlü fotoğrafçıları denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi hiç şüphesiz Steve McCurry. Ünlü eserleri ile dünyanın pek çok noktasında ses getiren Steve, daha çok National Geographic fotoğrafçılığı ile biliniyor.

1950 yılının 24 Şubat’ında dünyaya gelen sanatçı, eğitim hayatına ilk olarak Pensilvanya Eyalet Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Koleji’nde başlamış. Daha sonra “The Daily Collegion” gazetesinde serbest foto muhabirliği yaparak kariyerini devam ettirmiş.

Asıl fotoğraf macerasına ise 1979 yılında gitmeye karar verdiği Hindistan yolculuğu ile başlıyor. Kaçak yollarla Pakistan’a geçerek Afganistan-Pakistan sınırındaki mülteci kampında çalışırken 12 yaşlarındaki Afgan kızı “Sharbat Gula’nın fotoğrafını çekerek gizemli başarısını tüm dünyaya duyuruyor.

steve mccurry

Sanatçının, özellikle iç savaşı oldukça iyi şekilde gözler önüne serdiği için World Press Photo, Ulusal basın Fotoğrafçıları ve Robert Capa Altın Madalyası gibi pek çok yarışma ödülü bulunuyor.

2. Jimmy Nelson

jimmy nelson

1967 yıllarında İngiltere’nin Kent şehrinde doğan Jimmy Nelson, sanatsal fotoğrafları ile dikkatleri üzerine çeken fotoğrafçılardan birisi. Daha 19 yaşındayken Tibet yolculuğuna çıkan sanatçının fotoğrafçılık hikâyesi, yanına aldığı küçük fotoğraf makinesi ile başlıyor.

jimmy nelson

50 yıllık kamerası ile dünyanın pek çok kabilelerini gezme fırsatı bulabilen Nelson, Pakistan-Hindistan arasında devam eden ve Afganistan’da yaşanan Rus baskısını bile çekebilmeyi başarmış.

3. Eric Lafforgue

eric lafforgue

Küçüklüğünden beri farklı ülkelerin ve kabilelerin hayatlarını incelemek isteyen Eric Lafforgue, 2006 yılından itibaren profesyonel olarak fotoğrafçılık yapıyor. Sanatçı, çekim yapmaya geç dönemde başlasa da yaptığı çalışmalar bu fotoğrafçılığa olan ilgisinin çok eskilere dayandığını gösteriyor.

Eric Lafforgue

Kuzey Kore, Etiyopya ve Papua Yeni Gine kabilelerinin çekimlerini yapan sanatçının en çok ses getiren çalışması ise Me’en Kabilesi’nin Haziran aylarında düzenlenen Ka’el adını verdikleri yeni yıl törenini ölümsüzleştirdiği kare. Bu fotoğraf, kısa süre içinde dünya üzerinde epey ses getirdiği için hâlen önemini koruyor.

 

Kaynak

 

 


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.