Öğrenci Kariyeri Banner

Bu İçerikle Pazartesi Sendromunu Geride Bırakıyoruz!

Bu İçerikle Pazartesi Sendromunu Geride Bırakıyoruz!

Bazı zamanlar bir sonraki günün stresinden pazar gününün tadını çıkartamıyoruz. Pazar günleriniz artık zehir olmasın diye, bu hafta size dillere pelesenk olmuş “Pazartesi Sendromunu” sorunsuz atlatmak için harika öneriler hazırladık.

1. Hafta Sonlarına Odaklanmayın

Kafede Oturmak

Hafta boyunca sadece cumartesi ve pazar günlerini bekleyerek geçirmeyin. Hafta sonu yaptığınız planları, hafta içi de gerçekleştirmeye çalışın. Örneğin cumartesi günü arkadaşlarla kafede buluşmak yerine bunu hafta içi bir gün yapın.

2. Erken Yatın

Erken Yatmak

Yeni bir haftaya başlamak için uykunuzu iyi aldığınızdan emin olun. Yedi veya dokuz saatlik bir uyku yeterli miktarda enerji toplamanızı sağlayacaktır.

3. Yapmanız Gereken Şeyleri Planlayın

Plan Yapmak

Pazartesi günü yapmanız gereken şeyleri bir gün önce yatmadan planlayın. Böylelikle sabah kalktığınızda kendinizi daha az bezmiş hissedeceksiniz. İşe, okula ya da gideceğiniz herhangi bir yere böylelikle geç kalmamış olacaksınız.

3. Kahvaltı Etmeyi UnutmayınKahvaltı Etmek

Güne başlamadan önce doyurucu bir şekilde kahvaltı etmek, sizi daha dinç tutacak ve daha iyi hissettirecektir.

4. Spor Yaparak Güne Başlayın

Spor Yapmak

Spor yapmanın endorfin hormonunu yükselttiği kanıtlanmış bir gerçektir. Spor yaparak güne başladığınızda, sabahın erken saatlerinde bile kendinizi enerjik hissedeceksiniz. Bu nedenle güne  başlamadan önce mümkün olduğunca egzersiz yapmaya çalışın.

5. Şık Hazırlanın

Şık Giyinmek

Pazartesi sabahına başlamak için her zamankinden daha şık hazırlanın. Yeni aldığınız bir kıyafeti giyin. Hatta renk tercihinizi kırmızıdan yana kullanın. Bu sizi daha güvende hissettirecektir.

6. Gülümseyin

Gülümsemek

Gün boyunca gülümseyin. Gülümsemek bulaşıcıdır. Tüm negatifliğinizden sıyrılarak, kendinizi daha mutlu ve pozitif hissedeceksiniz.

7. Küçük Molalar Verin

Mola Vermek

Gün boyunca aynı ortamda kapalı kalmayın. Belli aralıklarla temiz hava almak için yürüyüşe çıkın. Öğle yemeğinizi masanızda yemek yerine dışarda yiyin. Uzun zamandır satın almak istediğiniz şeyi satın alın.

 Ve tabii ki sevdiklerinize vakit ayırmayı unutmayın!

Bu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz: 

Stresle Baş Etmek İçin 5 Yöntem

Strese Kısa Bir Ara: Meditasyon Nasıl Yapılır?

Mutluluğun Formülünü Veriyoruz: Denemesi Bedava


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.