Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Olmak İsteyenler İçin Az Sermaye İle Yapılabilecek 5 Karlı Yeni İş Fikri

Girişimci Olmak İsteyenler İçin Az Sermaye İle Yapılabilecek 5 Karlı Yeni İş Fikri

Girişimciler kar elde etmek için risk alarak yeni işler kurarlar. Dünyanın değişmesi ve buna bağlı olarak farklı alanlarda yeni fırsatlar açılması, girişim türleri ve iş fikirleri konularında yeni imkanlar sunmaktadır. Özellikle teknolojinin gelişimi ile bu alanı da içine alan iş fikirleri popüler hale gelmektedir. Bu yazımızda, gerekli araştırmalar yapıldıktan ve çeşitli eğitimler alındıktan sonra başlanabilecek az sermaye gerektiren işleri sizin için derledik.

1.Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı

bebek

Sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde giderek daha fazla insan doğum ve bebek fotoğrafçılarına başvuruyor. Dolayısıyla ebeveynler en özel anlarını profesyonel ellerle ölümsüzleştirirken, fotoğrafçılar da bu incelikli işten para kazanıyor.

2.Solucan Gübresi Üretimi

solucan

Son dönemlerde oldukça popüler olan bir diğer sektör solucan gübresi üretimidir. Bu alanda girişim yapan kişiler, çiftçiler tarafından giderek daha çok tercih edilen bu gübre ile iyi kazanç elde etmektedir. Büyük sermayeler gerektirmeyen bu iş için gereken belli başlı şeyler ise bir seferliğine alınacak 150 bin adet civarında Kırmızı Kaliforniya Solucanı, 40 metrekarelik kapalı bir alan ve 7 metrekarelik bir reaktör olarak belirtiliyor.

3.Catering Hizmeti

catering

Eğer yemek yapmayı seviyor ve girişimci bir ruhunuz olduğunu düşünüyorsanız, catering işi tam size göre ve başarısız olma ihtimaliniz çok düşük. Çünkü şirketlerden tutun da çalışan insanlara, öğrencilerden organizatörlere varana kadar pek çok insan yemek ihtiyacını giderebilmek için catering firmalarına başvuruyor.

4.Network Marketing

network

Bu iş modeli ile firmaların ürünleri kullanıcı tavsiyeleri ile potansiyel müşterilere tanıtılmaktadır. Son dönemde daha fazla girişimci tarafından tercih edilen network marketing, kişinin yeteneklerine göre kazanç oranını arttırmaktadır.

5.Danışmanlık Hizmeti

danışma

Günümüzün en kazançlı alanları arasında göze çarpanlardan bir diğeri ise danışmanlık sektörü. Küçük bir ofis açarak danışmanlık hizmeti verebilir ya da ilk etapta internetten danışmanlık yaparak kendinize bir müşteri portföyü oluşturabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Girişimci Olmak İsteyenlerin Kendine Sorması Gereken 4 Soru

Girişimci Olmak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Madde

7 Maddede Girişimci Ruhunuzu Besleyin

Genç Girişimciler İçin 10 Altın Öneri


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.