Öğrenci Kariyeri Banner

Ara Tatili Verimli Geçirmek İçin 6 Öneri!

Ara Tatili Verimli Geçirmek İçin 6 Öneri!

Finaller, ödevler, projeler derken bizi motive eden tek şey, tüm bunların sonunda tatil olacağını bilmek. Tatile girmeden önce kafanızda gerçekleştirilmeyi bekleyen birçok plan var ama neresinden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, endişelenmeyin, sizler için harika öneriler hazırladık.

İşte tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek için 6 öneri! Gelin bir göz atalım.

1. Almak İstediğiniz Eğitimleri Belirleyin

Kurs Almak

Bir dönemin sonuna geldiniz. Yeni döneme güzel bir başlangıç yapmak için eksik olduğunuz konuda ücretli ya da ücretsiz eğitimleri belirleyin. Bu eğitimleri bitirdiğinizde kendinizi geleceğe yönelik daha iyi hazırlamış olacaksınız.

2. Staj Yerleri Araştırın

Staj Yapmak

Staj yeri bulmak hepimizin korkulu rüyası olan bir konu. Bunu daha da ulaşılmaz bir hale getirmemek için bir an önce staj ve iş ilanlarına göz atın. Özgeçmişinizi belirlediğiniz staj yerlerine göndermeye başlayın ve aslında en önemlisi de bulana kadar asla umutsuzluğa kapılmayın, pes etmeyin.

3. Sevdiklerinizle Bol Bol Zaman Geçirin

Sevdiklerinizle Vakit Geçirmek

Hayatta sadece akademik anlamda ve iş hayatında başarılı olmak, mutluluk için yeterli değildir. Özel yaşamınızda sevdiklerinizle vakit geçirmek, yoğunluktan görüşmek için vakit bulamadığınız aile büyüklerinizle bir araya gelmek, duygu ve düşüncelerinizi onlarla paylaşmak aslında en önemli şeydir. Bunlar sizin bir sonraki dönem için motivasyonunuzun artmasını sağlayacaktır.

4. Yeni Yemek Tarifleri Deneyin

Yemek Yapmak

Yoğun geçen okul ya da iş temponuz nedeniyle vakit bulamadığınız yemek tariflerini denemeye başlayın. Rutin olarak yaptığınız işlerden farklı bir şeylerle ilgilenmek sizin için oldukça keyifli olacaktır.

5. Film/Dizi İzleyin ve Kitap Okuyun

Film İzlemek

Sınav döneminde aklınızdan çıkmayan, izlemek ya da okumak için can attığınız filmlere, dizilere ve kitaplara başlamanın şimdi tam zamanı! Okuyarak genel kültürünüze ve kişisel gelişiminize katkı sağlarken, izlediğiniz dizi ve filmlerle hem stres atacak hem de İngilizce-Türkçe alt yazılı şekilde tercih ettiğinizde yabancı dilinizi de geliştirebileceksiniz. Böylelikle eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarmış olacaksınız.

6. Spor Yapmaya Başlayın

Spor Yapmak

Spor yapan kişilerde hem fizyolojik hem de psikolojik olarak olumlu etkiler gözlemleniyor. Bu nedenle spor yapmak, okul dönemindeki yorgunluğu ve stresi üzerinizden atmanıza yardımcı olacaktır. Sadece spor salonunda yapabileceğinizi düşünmeyin. Parkta, sahilde hatta evde bile spor yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin ve bahaneler bulmaktan vazgeçerek başlamak için harekete geçin.

İyi tatiller!

Bu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz: 

Birbirinden Zengin İçerikleriyle Ücretsiz 5 Kurs

Online Ücretsiz Kurslar ve Arşivler

Udemy'den Alabileceğiniz 10 Ücretsiz Kurs


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.