Öğrenci Kariyeri Banner

Stresle Baş Etmek İçin 5 Yöntem

Stresle Baş Etmek İçin 5 Yöntem

Günlük hayatta her ne kadar istemesek hepimiz stresle başa çıkmak zorunda kalıyoruz. Ancak mücadele edilebildiği sürece stresin bizim için faydalı olabileceğini göz ardı etmemek lazım. İşte stresle başa çıkmanın 5 yolu:

1-Stresin Kaynağını Fark Edin

Stresle baş etmek zorunda kalsak da yaşadığımız stresin kaynağı hepimiz için farklı olabiliyor. Kimimiz iş yerinde yaşadığı bir zorlukla, kimimiz sınav kaygılarıyla, kimimiz ise trafikte karşılaştığımız bir sorun dolayısıyla stres altında kalıyoruz. Her rakibe farklı taktikle oynamak gibi, her düşmana da farklı şekilde yaklaşmak lazım. Stresin kaynağını bulduktan sonra da yapılacak en iyi şey onu ortadan kaldırmaya ya da en alt düzeye indirmeye çalışmak.

2- Bolca Hareket Edin

Özellikle masa başında çalışan insanların yaşadıkları stresin en büyük sebeplerinden birisi de hareketsizlik. Fırsat buldukça çalışma alanından uzaklaşmak ve hareket etmek, kaslarınıza ve ruhunuza oldukça iyi gelecek. Yeniden masaya döndüğünüzde işe yeni bir gün dinçliği ile başlayacaksınız.

3-Doğru Nefes Alın

Uzmanların önerilerine rağmen çoğumuz doğru nefes alamıyoruz. Kısa ve kesik nefesler  vücudumuzu yorarak bizi daha gergin hale getirirken, derin nefesler ise bizi rahatlatarak stresimizi azaltacak yönde etki ediyor.

4-Sevdiklerinizle Zaman Geçirmeyi Öğrenin

Stres, istemesek de yaşamımızın bir parçası. Eğer stresli olduğumuz anlar artmaya başlıyorsa, sevdiğimiz kişiler ve aktivitelerle zaman geçirerek mutlu olduğumuz anları arttırmak, strese verilecek en iyi yanıt olacaktır.

5- Stresi Öngörüyorsanız Planlama Yapın

Şirkette yapılacak bir sunum veya yaklaşmakta olan bir sınav sizi strese sokuyor olabilir ki bu oldukça doğaldır. Stres altında kalacağınız bilmeniz size bir fayda sağlamayacak, yaklaşan bu düşmana karşı plan hazırlayın ve her zaman hazırlıklı olun.

Stres ve stresle başa çıkmanın diğer yolları için bu yazılarımıza da göz atabilirsiniz :

Stres ve Stres Yönetimi Nedir ?

Stresle Başa Çıkmanın 10 Yolu


Egehan Uğraş

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.