Öğrenci Kariyeri Banner

Strese Kısa Bir Ara: Meditasyon Nasıl Yapılır?

Strese Kısa Bir Ara: Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyon, günlük yaşamımızın ayrılmaz parçası olan stresten arınmamızı sağlayarak,  zihin ve ruh sağlığımız açısından olumlu etkiler yaratan etkili bir yöntemdir. Bireyler, stresin yarattığı olumsuz etkilerden kurtulmak ve rahatlamak için meditasyona ihtiyaç duyar.

Peki meditasyon nasıl yapılır? Bugün sizler için küçük tüyolar vereceğiz.  

1. Huzurlu ve Sakin Bir Ortam Belirleyin.  Meditasyon

Dikkatinizi kendinize odaklayabileceğiniz sessiz ve huzurlu hissedeceğiniz bir alan yaratın. Bu şekilde dikkatinizi dağıtacak bir unsur kalmayacak ve odaklanma yeteneğiniz artacaktır.

2. Meditasyon Sürenizi Planlayın.Meditasyon

Günlük olarak meditasyon süresi belirleyin ve her gün aynı saatte yapmaya özen gösterin. Böylelikle planladığınız süreye bağlı kalmak daha iyi hissettirecektir.

3. Duruşunuzu İyi Ayarlayın.Meditasyon Yapmak

Meditasyon yaparken, nerede oturduğunuzun öneminden ziyade, nasıl oturduğunuz daha önemlidir.  Başlamadan önce rahat bir oturuş belirlemelisiniz. Başınızın ve omuriliğinizin dik durması gereklidir. Böylelikle beden ve zihin dengelemiş olacaktır.

4. Görüş Açınızı Siz Belirleyin.Meditasyon

Gözünüzün açık veya kapalı olmasını siz belirleyin. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde devam edin. Burada önemli olan şey zihninize odaklanmayı sağlayabilmektir.

5. Odak Noktanız Olsun.Meditasyon

Meditasyon yapmaya yeni başladıysanız, nefes alış-verişinize ya da görsel bir objeye odaklanmak size yardımcı olacaktır.

6. Duygu ve Düşüncelerinizi Kontrol Edin.

Meditasyon

Sizi rahatsız eden düşünce ve duygunun zihninize girmesine izin vermeyin. Düşüncelerinizi kontrol etmeye çalışın. Kendinizi tanıyın ve zihninize rahatsızlık veren her şeyi bir kenara bırakın.

Bu yazılarımızı da göz atabilirsiniz: 

Stresle Başa Çıkmanın 10 Yolu

Stres ve Stres Yönetimi Nedir?

Yoga Yapmanın Hayatımıza 4 Katkısı


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.