Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Oturuşta Okuyabileceğiniz 5 Kitap Önerisi

Bir Oturuşta Okuyabileceğiniz 5 Kitap Önerisi

Kitap okumak, sayfaların içinde ayrı dünyalara yelken açmak, karakterlerle birlikte yaşamak, bambaşka hayatlara tanık olmaktır. Okuma-yazma öğrenme çağından itibaren her çocuğa aşılanması gereken en önemli faaliyettir. Bu durumu alışkanlık haline getirmek her birey için önem arz etmelidir.

Bazen uzun soluklu romanlardan sonra, bazen de çok doluyum ama vaktim boş geçmesin maksadıyla sayfa sayısı bakımından kısa kitaplara yöneliriz. Bu yazımızda sizler için sayfa sayısı az ama içeriği oldukça dolu olan 5 kitabı derledik.

 

1. İnci-John Steinbeck

Amerikan edebiyatının usta yazarlarından biri olan Steinbeck, büyük buhran dönemi yazarı olarak bilinir. Bir Meksika halk hikayesinden esinlenerek yazılan bu hikâye, inci avcılığı yaparak para kazanan bir ailenin hayatını anlatıyor. MEB 100 Temel Eser kapsamında bulunan bu eser, fazla olmayan sayfa sayısına rağmen etkileyici bir kitaptır.

 

2. Cimri-Molière

Tiyatro okumayı seviyorum veya tiyatro okumaya nereden başlayacağımı bilemiyorum diyorsanız Cimri tam size göre bir kitap! Adından da anlaşılacağı üzere cimrilik temasını ele alan oyun, çokça güldürü öğesi içeriyor. Okurken durup gülmek garanti.

 

3. Kâtip Bartleby- Herman Melville

Moby Dick adlı romanı bilmeyen çok azdır. Aynı yazarın elinden çıkmış bu kısa öykü, sayfa sayısına rağmen içinde barındırdığı niteliklerle edebiyat dünyasında bambaşka bir noktaya ulaşmış durumda. Özgür irade başka bir boyutta işlendiği bu kitap dünya klasiklerinin en kültlerinden bir tanesidir.

 

4. Kâğıt Ev- Carlos María Domínguez

Arjantin edebiyatına ait olan bu eser, kitaplara aşık bir insan tiplemesini konu alıyor. Kitaplar hayatınızın neresinde yer alır? Sorusuna karşılık bir kurgusu olan Kâğıt Ev, kitap kurdu olan insanların çok seveceği bir hikayedir.

 

5. Hadleyburg’ü Yozlaştıran Adam-Mark Twain

Amerikan edebiyatının diğer bir usta yazarlarından ve hatta William Faulkner’a göre Amerikan edebiyatının kurucusu olarak nitelendirilen Mark Twain, romanlarıyla tanınsa bile bu kısa öyküsü de oldukça etkileyicidir. Dürüstlük, açgözlülük, yozlaşma gibi konuların işlendiği öykü, bir oturuşta okuyabileceğiniz muazzam bir eserdir.

 

Bu içeriklerimiz de ilgilinizi çekebilir:

Okuyucularını Bunalıma Sürükleyen 4 Muhteşem Kitap

Liderlik Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 10 Kitap Önerisi

İç Dünyamızı Anlatan 5 Etkileyici Kitap

Polisiyeseverlerin Merakla Okuyacağı 6 Ahmet Ümit Romanı

 


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.