Öğrenci Kariyeri Banner

Okuyucularını Bunalıma Sürükleyen 4 Muhteşem Kitap

Okuyucularını Bunalıma Sürükleyen 4 Muhteşem Kitap

Kitap okumak, bizi kendi gerçekliğimizden koparıp kitabın bulunduğu dünyaya hapseder ve okuduğumuz kitap bitinceye kadar da orada yaşarız. Kitabın son cümlesini okuduktan sonra kitabın kapağını kapatırız ve kendi hayatımızın gerçekliğine geri döneriz.  Ama bazı kitaplar var ki, bize olan etkisi okuduktan sonra da devam ediyor. Kitaptaki karakterlerin iç dünyası bizi öyle çok etkiliyor ki, karakterlerin ruh yansımalarını, bulunduğumuz kişilikteki etkisini net bir şekilde görebiliyoruz. İşte bu etkileri görebileceğimiz bazı bunalımlı kitaplar. 

1. Suç ve Ceza 

bunalımlıkitaplar5

Fyodor Dostoyevski, Suç ve Ceza’yı beş yıl süren Sibirya sürgününden sonra yazmıştır. Hukuk öğrenimini, maddi sıkıntılar dolayısıyla yarıda bırakmış yapıtın baş karakteri Raskolnikov’un içinde bulunduğu ruhsal durumu ayrıntılı bir şekilde kitapta betimlenmiştir.  Özellikle Raskolnikov’un yaşadığı küçük oda romanda sık sık tasvir edilmiştir.  

2. Bulantı 

bunalımlıkitaplar3

Bulantı, Jean Paul Sartre’nin, 1938 yılında yayımlanmış edebiyat alanındaki ilk eseridir.  Romanın baş karakteri Roquentin hem dünyaya hem de kendi bedenine karşı müthiş bir tiksinti duymaktadır. Eser varoluşçuluğun kült eserlerinden biridir.  

3. Sırça Fanus 

bunalımlıkitaplar7

Sylvia Plath tarafından yazılan Sırça Fanus, Ocak 1963’te yayımlanmıştır. Eser Plath’in intiharından sonra tekrar yayınlanmış ve büyük ilgi görmüştür. Eser, Plath’in yaşamından izler taşıyan yarı otobiyografik bir eserdir.  

4. Tutunamayanlar 

bunalımlıkitaplar6

Oğuz Atay tarafından yazılan Tutunamayanlar, modern Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Eserin hem karamsar hem de alaycı bir havası vardır. Eserde, Selim Işık’ın intihar ettiğini öğrenen yakın arkadaşı Turgut Özben, Selim Işık’ın hayata neden tutunamadığını araştırıyor ve araştırmaları sonucunda Turgut Özben de kendi benliğini tanır. Tutunamayanlar kitabı size hayat hakkında birçok düşünmeniz gereken argüman verir ve karakterlerde kendinizi bulabilirsiniz.


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.