Öğrenci Kariyeri Banner

Akademik Bir Ödev Hazırlarken Bilmeniz Gereken 5 Yöntem

Akademik Bir Ödev Hazırlarken Bilmeniz Gereken 5 Yöntem

Pandemi dönemi nedeniyle okulların uzaktan öğretime geçmesi, tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerinde de önemli değişiklikler meydana getirdi. Uzaktan eğitim şartlarından dolayı bazen sınavlarımızı ödev şeklinde hazırlamamız gerekebiliyor. Bugün, sizler için akademik bir ödev hazırlarken bilmeniz gereken 5 yöntemi belirledik.

1. Farklı Arama Motorları Kullanın

Arama Motoru

Google dışında Yahoo, Baidu, Bing vb. gibi arama motorları kullanarak araştırma yaptığınızda konuyla ilgili farklı tarzda sonuçlar karşınıza gelecektir. Böylelikle araştırmanızla ilgili daha fazla bilgiye ulaşarak, kısa sürede birçok kaynağa bakma fırsatı yakalayabilirsiniz.

2. Google Akademik’ten Yararlanın

Google Akademik

Öğrencilerin en büyük yardımcısı olan Google Akademik, ödevinizi hazırlarken tercih edilmesi gereken önemli araçlardan biridir. Araştırma yaptığınız anahtar kelime ya da konuyla ilgili gereken bilimsel kaynaklardaki tüm bilgileri sizin için bir araya getirir. Ödev hazırlık sürecinizi biraz daha kolay hale getirebilmek için makale yazarı olarak da arama yapmanızı sağlar ve böylelikle araştırmanızı kısa zamanda tamamlayabilirsiniz.

3. Anahtar Kelimeleri Farklı Şekilde Birleştirin

Anahtar Kelime

Anahtar kelimeler, araştırma yaparken bilgiye ulaşmamızı sağlar. İstenen veriye ulaşmada temel şey, kelimeleri doğru bir şekilde bir araya getirmektir. Aradığınız konuyu nasıl bulacağınız aslında kelimelerle doğru kombinasyonu yapmanıza bağlıdır.

4. Yer İmlerinden ve Dijital Referans Yöneticilerinden YararlanınDijital Referanslar ve Yer İmleri

Bütün bağlantılarınızın tek bir yerde olması için Pinterest ve Bundlr gibi web sitelerinden yararlanabilirsiniz. Ek olarak, alıntılarınıza kolaylıkla ulaşabilmek için Endnote ya da Zotero gibi referans yöneticilerini de kullanabilirsiniz.

5. Diğer Çevrim İçi Kaynakları KullanınÇevrimiçi Kaynaklar

Arama motorları kimi zaman istenilen tüm bilgileri veremeyebiliyor. Üniversitelerin veri tabanları gibi çevrimiçi kaynakları da dahil ederek araştırmanızı daha nitelikli hale getirebilirsiniz.  Böylelikle hazırladığınız çalışma, bilgi açısından yeterli düzeyde olacaktır.  

Bu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz: 

Öğrenciliğiniz Bitmeden Almanız Gereken 5 Eğitim

Öğrenciler İçin En İyi 5 Eğitim Podcast’i

Öğrencilerin Mutlaka Kullanması Gereken 5 Uygulama

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.