Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler İçin En İyi 5 Eğitim Podcast’i

Öğrenciler İçin En İyi 5 Eğitim Podcast’i

Podcast, özellikle son zamanlarda epey popüler bir hâle geldi. Peki nedir bu podcast? Podcast; bir program veya anlatımın elektronik cihazlara indirildiği ve aynı zamanda her yerden dinlenebilen ses dosyalarıdır. Podcast dinlemek sizlere hem yeni bilgiler sunarken hem de keyifli zaman geçirmenizi sağlar. Ben de bu yazımda sizlere zamanınızı en verimli şekilde geçireceğiniz en iyi 5 eğitim podcasti önerisinde bulunacağım.

Şimdiden keyiflli dinlemeler diliyorum!

1. Hardcore History

hardcore history

Eğer tarihe ilgi duyuyorsan bu podcast tam sana göre! Dan Carlin’in Hardcore History podcast’i tarih sever öğrencilere hitap ediyor ve  pek çok türden kaynak seçeneği sunuyor. Hem eğlenmek hem de bilgilenmek isteyenlere hitap eden bu platform sayesinde tarihsel olayları coşkulu bir dille anlatan Carlin, kitlenin ilgisini çekmeyi başarıyor. En az 3 saat uzunlukta olan bu podcast, bugüne kadar Viking kralları, Moğol İmparatorluğu, Küba füze krizi gibi konular ve daha nicelerine yer vermiştir. Dan Carlin’in Hardcore History podcastine ulaşmak için tıklayınız.

2. 99% Invisible

99% invisible

Tasarım ve mimari odaklı bir podcast arıyorsan 99% Invisible kanalına bakabilirsin. Roman Mars bu podcast platformun kurucusudur. 99% Invisible, sizleri daha önce fark etmediğiniz mimari ve tasarım alanında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Bu podcastin bazı ilginç konuları ise şöyle: İsviçre kedi merdivenleri, kentleşme ve katlanabilir mobilyaların yükselişi, space face: piksellerden organik desenlere dönen askeri kamuflaj. 99%Invisible podcastine ulaşmak için tıklayınız.

3. The Skeptics’ Guide to The Universe

the skeptics' guide to the universe podcast

Sıradaki podcast önerim ise bilimsel gelişmeleri takip etmek isteyenlere gelsin. Steven Novella, bu podcast platformun sunucusu ve kendisi Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Klinik Nörolog ve Yardımcı Doçent. Novella, her hafta bilimsel tartışmalar ve alternatif tıp hakkında dinleyicilerine farklı bilgilerde bulunuyor. The Skeptics’ Guide to The Universe, günümüzde hepimizin hayatını derinden etkileyen COVID-19 hakkında yeni ve ilginç bilgiler sunmaya devam ediyor. Bu podcaste ulaşmak için tıklayınız.

4. This American Life

this american life

Amerika’da yaşam ve eğitim gibi bir ilgin varsa bu podcast sana yardımcı olacaktır. Ira Glass, tarafından başlatılan This American Life, her bölüm farklı bir temayı işliyor ve  ülkenin her bir yerinden gelen hikaye ve o temanın analizini işleniyor. This American Life adlı podcaste ulaşmak için tıklayınız.

5. You Are Not So Smart

you are not so smart

Bilim ve Psikoloji ile ilgilenenler bu podcast ilginizi çekecek! David McRaney tarafından kurulan You Are Not So Smart, her bölümünde bilim insanlarıyla yapılan akıl yürütme, ön yargılar gibi konular hakkında röportajları içeriyor. Podcast’in bazı öne çıkan konuları ise şöyle: Farkındalık, paranoya ve uyku yoksunluğu. Podcaste ulaşmak için tıklayınız.

KAYNAK

 


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.