Öğrenci Kariyeri Banner

365 Günlük Defterin İlk Sayfalarına Güzel Bir Başlangıç Yapmak İçin 7 Tüyo

365 Günlük Defterin İlk Sayfalarına Güzel Bir Başlangıç Yapmak İçin 7 Tüyo

Yeni yılda hepimizin beklentileri, hayalleri, hedefleri vardır. Bunlardan bazıların gerçekleşmesi ise bizim çabamıza bağlıdır. Peki bunların gerçekleşmesi için yeterince çabalıyor muyuz? Ne zaman başlamalıyız? Neleri yapmalı, neleri yapmamalıyız?

Bu gibi sorular sürekli beynimizde gezer dururlar ta ki siz bunları uygulamaya başlayana kadar. Değişimin başlayacağı noktaya karar vermekte zorlananlardansanız bu yazı tam da size göre. İşte 2021 yılının ilk günlerinde bilmeniz 7 altın kuralı sizler için derledik.

 

1)Mutlaka ama mutlaka bir yerden başlayın.

Başlangıç

Bir şey yapmak istiyorsunuz ama yapmak istediğiniz şey size zor mu görünüyor? İlk adımı atın ve bugün yapmaya başlayın. Daha fazla ertelemeyin. En kötü başlangıç hiç başlamamaktan daha iyidir. Unutmayın ki başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsiniz ama mükemmel olmak için başlamak zorundasınız. 

 

2)Geçmişte yaşamayı bırakın ve hatalarınızdan ders çıkarın.

hata

Geçmişi geçmişte bırakıp, geleceği istediğiniz gibi şekillendirebileceğinizi hatırlayın. Geri dönüp başlangıcı değiştiremezsiniz ama sonucu değiştirebilirsiniz.

Hatalarınız en güzel tecrübelerinizdir. Yanlışınızı fırsata çevirmeyi iyi bilirseniz siz kazanırsınız. Kaybetmeyi unutun, ya kazanırsınız ya da öğrenirsiniz. Ne demiş Mark Twain “İyi kararlar tecrübeden kaynaklanır. Tecrübeler ise kötü kararlardan.”

 

3)Yeteneklerinizi geliştirmeye devam edin. Değişmekten korkmayın.

Yetenek

 Bunun kendinize yatırım olduğunun farkında olun. Kendinizden şüphe duymayın. Devamlı olarak öğrenin, size verilenle yetinmeyin. Yapabileceklerinize inanın. Cesaret yoksa zafer de yoktur.

 

4)Amaçlarınıza bağlı kalın.

Amaç

 Gözleriniz yükseklerde ama ayaklarınız yerde olsun. Odaklanmanız gereken tek şey ilerlemektir. Ömür boyu mutlu olmak için birkaç yılınızı feda etmekten çekinmeyin. Eğer çalışmazsanız 1 Ocak sizin için hiçbir şey ifade etmez. Zamanınızı ve enerjinizi harcayacağınız şeyleri iyi seçin.

 

5)Negatif ve sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun.

Negatif

Unutmayın ki siz, çevrenizdeki 5 kişinin ortalamasısınız. Çevrenizde sizinle aynı fikirde olan insanlar yok mu? O halde bir etkinliğe katılın. Orada aynı amaç için toplanan ve sizin gibi düşünen insanları mutlaka bulacaksınız.

 

6)Herkesi memnun etmeye çalışmayın.

Herkesi memnun etmek

Siz bir şey yapmak istediğinizde birileri mutlaka yapmamanızı söyleyecek, keşke şöyle yapsaydın diyecekler. Her zaman aklınızda bulundurmanız gereken şey: İnsanlar konuşur. Bu yüzden hedeflerinize odaklanın. Her şeyi çok fazla düşünmeyin. Başarmak için kimseye ihtiyacınız yok.

 

7) En önemlisi insan olduğunuzu unutmayın.

insan olmak

Amaçlarınıza giden yolda sevdiklerinizle, ailenizle vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Kendinize dinlenmek için, düşünmek için zaman verin. Sizi mutlu edecek şeyleri yapmayı asla bırakmayın. Çünkü başarıyı asıl onlar getireceklerdir.

Arada bir durup hangi noktada olduğunuzun farkına varın. Böylece yolunuzu asla kaybetmezsiniz.

Bilmelisiniz ki en büyük başarısızlık pes etmektir. Ve inandığınızdan daha cesur, göründüğünüzden daha güçlü, düşündüğünüzden daha zekisiniz.

 

Ayrıca bu içeriklere de bakmak isteyebilirsiniz;

Karantinada Motivasyonunuzu Artıracak 7 Öneri

Çalışanlar ve Öğrenciler için 5 Kariyer Tavsiyesi

Verimliliği Artırmanın 5 Basit Yolu

Başarının Üç Altın Kuralı


Şükran  Sökmen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şükran Sökmen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.