Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışanlar ve Öğrenciler için 5 Kariyer Tavsiyesi

Çalışanlar ve Öğrenciler için 5 Kariyer Tavsiyesi

İster öğrenci olalım ister bir çalışan hayatımızın her alanında bizi daha çok motive eden, bizi daha iyiye götürecek olan tavsiyelere ihtiyacımız var. Bu bakımından liderlerden alabileceğimiz ve kendimize uyarlayabileceğimiz birçok öğreti söz konusu.

Bu yazımızda da sizleri liderler tarafından verilen 5 kariyer tavsiyesiyle buluşturuyoruz:

1. Yüksek lisans yapmak bir gereklilik değil!

Yüksek lisans bir gereklilik değil!

Aslına bakılırsa yüksek lisans yapmak kişisel ve amaçlara yönelik bir tercihtir. Bu sebeple kariyere giden yol illa ki yüksek lisans yapmaktan geçiyor demek çok da doğru olmaz çünkü bu durum tamamıyla sizin ne istediğinize bağlıdır. Yüksek lisans yapmadan da işinde iyi bir pozisyona gelmiş insanlar vardır.

2. Liderlik becerilerinizi geliştirin!

Liderlik becerilerinizi geliştirin!

Bir topluluğa hitap edebilmek, onlar üzerinde belirli ölçüde bir hakimiyet kurabilmek ve aynı zamanda onlarla birlikte çalışabilmek; bunlar günümüzde liderlik açısından önemli olduğu kadar aslında sosyal becerilerimizi geliştirmek adına da önemli. Güçlü bir iletişim yeteneğine sahip olmak, sorumluluk almayı bilmek, potansiyeli keşfebilmek ve onu açığa çıkarmak vb. liderlik becerilerinizi geliştirdiğinizde fırsatların da beraberinde geldiğini göreceksiniz.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Liderlik Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 10 Kitap Önerisi

3. Kendinizi tanıyın!

Kendinizi tanıyın!

İşte bütün olayların kilit noktası: Kendini tanıyabilmek. Kendinizi tanıdığınızda neye daha çok ilginiz var, ne yapmaya daha çok yatkınsınız bu gibi soruların cevaplarını da bulmuş oluyorsunuz. Dolayısıyla güçlü ve zayıf yönlerinizi görebilmek sizi daha doğru seçimler yaptıracak. Kendini anladığınızda çevrenizde olup bitenleri anlayabilmek daha kolay bir hale gelecek.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Kendini Tanımana Yardım Edecek Bir Yöntem: Johari Penceresi

4. Risk alın!

Risk alın!

Korkmayın ve cesaretli olun. Korkmadan ve cesaretle attığınız adımlar sizi çok güzel fırsatlara da götürebilir sizi en dibe de sürükleyebilir fakat gelişebilmeniz için her iki durumu da yaşamanız gerek. Bazen sonuçları başarısız olsa bile bu başarısızlığın sahibi sizsiniz. Onu kabullenmeyi öğrenin ve ona sahip çıkın. 

5. Bir akıl hocanız olsun ve onunla etkileşimde olun!

Bir akıl hocanız olsun ve onunla etkileşimde olun!

Sizden daha tecrübeli, sizin geçtiğiniz yollardan geçmiş biriyle konuşabilmek size çok daha farklı bakış açıları katabilir. En basit örnek olarak sizin fark edemediğiniz bir hatayı danıştığınız bu deneyimli kişi fark edebilir ve sizi uyarabilir. Bu yüzden akıl hocanıza kulak vermekte fayda var. Dahası akıl hocanızla farklı jenerasyonlara sahip olmanızdan ötürü birbirinize katacağınız çok farklı bakış açıları keşfedebilirsiniz.

Bu yazılarımıza bakmanızda fayda var:

 

Özgün İçerik

 

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.