Öğrenci Kariyeri Banner

Yoga Yaparak Stresten Uzaklaşın

Yoga Yaparak Stresten Uzaklaşın

Yoga ruhsal ve fiziksel olarak insan vücuduna fayda sağlayabilecek dallardan birisidir. 

Bu aktivite hem doğada hem evde veya huzur bulduğunuz her ortamda yapılabilir. Ekipmana ihtiyacınız olmayan bir aktivitedir. Başlangıç aşamasında kendi seviyenize uygun hareketler ile başlayabilirsiniz. Bu aktivite hem ruhunuzu dinlendirirken hem de formunuzu koruyabilirsiniz. 

Yoga Hindistan'da ortaya çıkmıştır ve yıllardır dünyanın birçok farklı yerindeki insanlara ulaşarak hala daha uygulanmaya devam etmektedir. Tanımı ise; fiziksel, ruhsal ve zihinsel bir uygulamadır. Yoganın kendi içinde farklı yönleri vardır, egzersizleri, ögretileri ve nefes çalışmaları vardır. Fakat yoga yapmak için bu uygulamanın felsefesini tamamen benimsemeniz gerekmemektedir. Size en uygun programı seçip meditasyon tekniği ve stili tercih edebilirsiniz. 

Stresten Uzaklaştırır 

Stresten Uzaklaştırır 

Günlük hayat temposundan sıyrılıp huzuru ve dinginliği sağlar. Düzenli bir tempoda uygularsanız sizin için büyük fayda sağlayacaktır. 

Esnek Bir Vücuda Sahip Olacaksınız

Esnek Bir Vücuda Sahip Olacaksınız

Seçtiğiniz antrenmanın seviyesine ve şekline göre, vücudunuzdaki farklı kas gruplarını çalıştıran ve daha esnek bir vücuda kavuşmanızı sağlayan birden fazla egzersiz yapabilirsiniz. Yoganın fiziksel faydaları; daha güçlü bir vücuda ulaşabilir, kas ve bağ dokularınıza esneklik kazandırabilirsiniz.

Bütçe Dostudur

Bütçe Dostudur

Alet vs. gerektirmeyen bir aktivite olduğu için evde kendi kendinize de yapabilirsiniz. Arzu ederseniz de yoga gruplarına katılıp sosyalleşebilirsiniz. 

Formunuzu Koruyabilirsiniz

Formunuzu Koruyabilirsiniz

Hem ruhunuzu dinlendirerek hem de formuzunuzu da koruyabilirsiniz. Yoga kas sistemini çalıştırdığı için yağ oranınızı azaltacaktır. Yoga egzersizlerinin içerdiği nefes teknikleri ve esneme hareketleri, metabolizmanızın dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu şekilde kolayca kilo kontrolü ve takibi yapabilir, tatlı krizlerinin ve aşırı iştah sorununu çözebilirsiniz. 

Sezgilerinizi Güçlendirip Zihninizi Yakından Tanıyın

Sezgilerinizi Güçlendirip Zihninizi Yakından Tanıyın

Yoganın mekan seçimiyle size sunduğu özellikler ile özgürlük, kendinizi en huzurlu ve yaratıcı hissettiğiniz yerleri dilediğinizce seçebilmenize olanak tanıtmaktadır. Kendin kendinizi dinleyebildiğiniz ve düşüncelerinizle baş başa kaldığınız bu anlarda, yaratıcılığınızı artabilir ve sezgilerinizi güçlendirebilirsiniz. Farklı tarzda nefes egzersizliği yapmak, düşüncelerinizi ve başka düşüncelerle yüzleşmenizi kolaylaştıracaktır. Aynı zaman da stresli olduğunuz durumlarla başa çıkma becerilerinizi arttırabilir. 

Duruşunuzu Düzeltin ve Özgüveninizi Arttırın

Duruşunuzu Düzeltin ve Özgüveninizi Arttırın

Özellikle masa başında çalışanların karşılaştığı bu durum yoga egzersizlerinin size katacağı farkındalık ile duruşunuzun düzelmesine de olanak tanımaktadır. Egzersizler sırasında, kas aktiviteleriniz esnasında duruşunuzdaki sağlamlığı korumaya odaklanabilir ve kaslarınızın uyumlu çalışması sayesinde doğru duruşunuzu sağlayabilirsiniz. Kendinize rehberlik etmek için aradığınız motivasyonu yoga ile kazanmanız mümkün olabilir. Özgüven sorunlarınızı kendinizi daha yakından tanıyarak aşabilirsiniz, kendinize güvenerek uyandığınız her gün sizin için motivasyon kaynağı olacaktır. 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.