Öğrenci Kariyeri Banner

Kanada'da Yaşam

Kanada'da Yaşam

Kanada Amerika'nın kuzeyinde bulunan dünyanın 2. büyük ülkesidir. 

Kanada doğal güzellikleri ile birlikte harika bir ülkedir. Bunun yanı sıra Kanada dünyanın en hızlı gelişen ülkelerin arasında yer almaktadır. Modern hayat şekli ile birçok insanın yaşamak istediği ülkerdendir. Kanadalılar mutlu aile yapısıyla dikkat çeker. Sokaklarında yürürken huzurlu ve iyi hissedebilirsiniz. Ekonomi açısından, rahat ve sıkıntısız bir düzen bulunmaktadır. Ülkede 2 dil konuşulmaktadır. Bunlar; fransızca ve ingilizcedir fakat genellikle ingilizce konuşulur. 

Kanada'ya Gitmek İçin Vize Süreci 

Kanada T.C. vatandaşları için muhakkak vize istemektedir. Bu sebeple Kanada'ya gitmek için ikamet ettiğiniz yerlerden Kanada Büyükelçiliği’ne ya da Kanada Başkonsolosluğu’na başvurarak vize almanız gerekmektedir. Vize merkezleri İstanbul ve Ankara'da vardır. 

Kanada'yı Neden Tercih Etmeliyiz? 

Kanada'yı Neden Tercih Etmeliyiz? 

Ülkede yaşadıkları hayat şartları sebebi ile huzurun ve mutluluğun hakim olduğu bir yaşam tarzı hakimdir. Ayrıca Kanada vatandaşları 28 ülkeye vizesiz şekilde seyahat edebiliyor. Temizlik ve düzeni ile dikkat çeken bu ülke herkesin kendi evinin önünü temizleme mantığıyla çalışmaktadır. Eğer tatile çıkacaksınız bir şirketle anlaşmalısınız çünkü eğer bunu yapmazsanız ağır yaptırımları olacaktır. 

geri dönüşüm

Geri dönüşüm konusunda ciddi çalışmaları olan ülkede kutular, organik atıklar ve diğer çöpler tamamen birbirinden ayrılmaktadır. Bu ayrıştırılan çöpler her gün farklı günlerde kapınızın önünüze konulmalıdır. 

kanada sokakları

Kanada'nın sokaklarında kedi veya köpek görmeniz mümkün değildir. Hayvanlara saygı duyan yapıları vardır. Bunun yanı sıra sokaklarda dolaşan sincaplar, kazlar, rakunlar, ördekler şehrin bir parçasıdır. 

Kanada'da Sağlık

Sağlık konusunda ise göz, diş ve ilaç gibi hizmetler dışında sağlık hizmetleri ücretsiz ve hastaneler devlete aittir. Ancak eğitim açısından kreşlerin pahalılığı dikkat çekmektedir. İlkokuldan üniversiteye kadar çocuklar ücretsiz okuyabilmektedir. 

Kanada'da Evler

Ev fiyatlarının ise gün geçtikçe arttığı görülmektedir. Ev fiyatları yaşadığınız konuma göre de değişiklik göstermektedir. Hemen her mahallede kütüphane imkanı vardır. Üstelik bu kütüphanelere ücretsiz şekilde girebilirsiniz. 

Kültür Çeşitliliği

Kültür çeşitliliğiyle de dikkat çeken Kanada her türlü insana ve kültüre saygılı olmaları ile dikkat çeker. 

 

 

 


 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.