Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Hayatınızda Mutlaka Katılmanız Gereken Öğrenci Kulüpleri

Üniversite Hayatınızda Mutlaka Katılmanız Gereken Öğrenci Kulüpleri

Uzunca bir çalışmanın ardında en büyük hayalimiz olan, istediğimiz üniversiteye yerleştik. Peki ya sonrası? Uzun zamandır bu üniversite için çalışmaktan sosyal hayatımız kısıtlıydı, artık sosyalleşme vakti! Bunun için en keyifli ve en basit yol üniversite kulüpleri! Bu yazımızda üniversite hayatınız boyunca mutlaka katılmanız ve ortamın havasını solumanız gereken üniversite kulüplerini sizin için derledik.

1. Dans Kulübü

dans

Herkesin içinde dans etmekten utandığınız için ya da cesaret edemediğiniz için dans etmeye başlamamış olabilirsiniz. Ama bu korkunuzu, dans kulüpleri ile aşmanız mümkün. Öncelikle, hangi dans türlerinden hoşlandığınıza ve hangileri üzerine zaman harcamak istediğinize karar verin. Arkadaşlarınız ile birlikte okulunuzun size tanıdığı fırsat sayesinde dans edip eğlenebilirsiniz. Dansa uygun ayakkabı giymeyi unutmayın.

2.Sinema/Tiyatro Kulüpleri

tiyatro

Düzenlenen atölyeler ile film çekimleri yaparak, çeşitli yarışmalara ve festivallere katılma şansı bulabilirsiniz. Film gösterimleri yaparak filmlerin analizlerini yapabilmek için tartışma ortamlarında bulunabilir, bu konu ile ilgileniyorsanız keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca aynı hobilere sahip olduğunuz arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

3.Gezi Kulübü

gezi

Üniversitenizin gezi kulübü sayesinde birçok yurt içi-yurt dışı gezilere arkadaşlarınızla beraber katılabilirsiniz. Üniversitenin yaptığı geziler hem arkadaşlarınızla daha kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenize olanak sağlar. Ayrıca çok daha hesaplı ve güvenilirdir.

4.Akademik Kulüpler

akademik

Üniversitenizde okuduğunuz bölümün kulübü varsa kesinlikle o kulübe girmeniz sizin için çok faydalı olacaktır. Dersler dışında bölümünüzle alakalı birçok etkinliğe bu kulüpler sayesinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca kulüp ekibinde yer almanız mezun olduktan sonra da iş başvurularınızda işe yarayabilir ve sektörden kişilerle tanışmanızı sağlayabilir.

5.Çevre /Kızılay/Yeşilay Kulüpleri

yardım

Gönüllülük esaslı projelerde bulunmak için sosyal sorumluluk kulüplerini tercih edebilirsiniz. Bu kulüplerde başlıca her üniversitede Çevre, Kızılay, Yeşilay kulüpleri bulunur. Tabi üniversitelerde sadece bu kulüpler değil hayvanlarla ilgili de yardım kulüpleri bulunmaktadır. Bunlardan birine katılmak size oldukça iyi hissettirecektir.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Üniversite Hayatı Boyunca Mutlaka Yapılması Gereken 25 Şey

Üniversitede Dijital Bir İşe Başlamak 4 Sebep

Üniversitede Öğrendiğiniz Ve Karşılığını Alacağınız 5 Şey


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.