Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Öğrendiğiniz Ve Karşılığını Alacağınız 5 Şey

Üniversitede Öğrendiğiniz Ve Karşılığını Alacağınız 5 Şey

Bunu ne zaman kullanacağım? Kendinize bu asırlık soruyu okulda birçok kez sordunuz biliyoruz. Analiz türevlerinin giriş ve çıkışlarından 1812 Savaşı'nın tarihsel zaman çizelgesine kadar, okulda öğrendiklerinin yarısı geleceğinizi etkileyecek yaşam dersleri olarak tam olarak nitelendirilmiyor gibi görünüyor.

Öğrendiğiniz her şeyin doğrudan gelecekteki işiniz için geçerli olmayacağını düşünmekte haklı olabilirsiniz ancak bazıları sadece iş arama imkânı değil hayatınızın her alanında ihtiyacınız olacak kazanımları size sağlayacak.

1.Teknolojinin cazibesi her zaman sadece bir dokunuş uzaklıkta olacak

Iphone X Kullanan Kişinin Seçmeli Odak Fotoğrafı

İnternet, omzunuzdaki küçük bir şeytan gibidir, sizi üzerinde çalıştığınız görevden sürekli olarak uzaklaştırmaya çalışır. Ne yazık ki, sosyal medya platformlarınızı kontrol etmek, viral videolar izlemek ve eğlence haberlerini okumak iş aramanızı ilerletmeyecektir, bu nedenle başvuru göndermeye odaklanmanız gerektiğinde minimumda gezinmek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

 

2.Zaman yönetiminin önemi asla azalmayacak

adam, aklı karışmış, Araştırma içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Birkaç geç dönem kolej ödevini burada ve orada teslim ederek paçayı sıyırmış olsanız da, iş aramada son tarihler% 100 sabittir. Ve bu sefer, size "eksik" veren kişi sizsiniz. Başvuruları ve özgeçmişleri göndermede ne kadar gevşek olursanız, bir iş bulma olasılığınız o kadar az olur.

Peki , oyunun zirvesinde olduğunuzdan ve her şeyi zamanında teslim ettiğinizden nasıl emin oluyorsunuz ? Öncelik verin, öncelik verin, öncelik verin. 

 Örneğin, bugün beş şirketi araştıracağım, iki kapak mektubu yazacağım ve bir ağ kahve planlayacağım. Bu organizasyonun tamamı yolunuzda kalmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda bu görevleri her hafta listenizden kaldırarak, güveninizi artıracak güçlü bir başarı duygusu kazanacaksınız. "

3.Başarısızlık ve ret olacak

Evde Dizüstü Bilgisayar Kullanan Genç Sorunlu Kadın

Yaşam dersleri söz konusu olduğunda, muhtemelen bunu zaten deneyimlemişsinizdir: Her zaman başarılı olamazsınız. Başvurduğunuz her pozisyonu almayacaksınız ve maalesef şirket, kararını anlamanıza yardımcı olmak için size asla geri bildirimde bulunmayabilir. Yani, neler olduğunu ve bir sonraki adımda iyileştirmek için neler yapabileceğinizi kendiniz değerlendirmek size kalmış.

Bir sınavdan kötü bir not aldığınız bir zamanı düşünün. Neden? Yeterince çalışmadın mı? Belki yanlış materyali incelediniz? Yoksa bilgiyi anlamadınız mı? İş arama da farklı değil. Her reddi analiz etmek, gelecekteki uygulamalarınızda size yardımcı olacak kritik bilgiler sağlayabilir .

Yüz yüze bir görüşmeden sonra reddedildiyseniz, nasıl karşılaştığınızı düşünün. Sinirli? Hazırlıksız? Düşük enerji? Bir dahaki sefere farklı yapacağınız şey için bir plan yapın. "

4.Akıl sağlığını unutma

Gri Ve Pembe Nike Low Top Atletik Ayakkabısını Bağlayan Kadın

İşsiz hissetmek bazen hayatınızın tüm yönlerine hakim olabilir. Günün her saniyesinde uyanırken, o pozisyonu almanıza yardımcı olacak bir şey veya başka bir şey yapmanız gerektiğini hissediyorsunuz. Ama böyle olmak zorunda değil.

Uygulamalar üzerinde çalışmaya tüm günü açık bırakmak yerine, kendinizi belirli görevleri yerine getirmeye kesinlikle kararlı olduğunuz bir zaman aralığı ile sınırlayın. Bu şekilde, yeterince uyumak ve sağlıklı beslenmek gibi hayatınızın diğer yönlerinin yoldan çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

 "Tek düşündüğünüz iş arama ise zamanın acısıyla baş etmek daha zordur. Artı, zihinsel ve fiziksel olarak bir bedel alıyor. "

5.İletişim becerileri çok önemlidir

açık hava, afrikalı amerikalı adam, ağaç içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Üniversitenin ilk gününü, bazıları yakın arkadaşın olan düzinelerce yabancıyla tanıştırmak zorunda kaldığın günü hatırlıyor musun? İşte iş arama süreci böyle bir şey: kendinizi bir avuç potansiyel işverene tanıtmak, başarılı bir eşleşme olacak birini aramak.

Mümkün olan en iyi izlenimi vermek için hem yazılı hem de sözlü iletişim becerilerinizi mükemmelleştirmek isteyeceksiniz. E-postalar, özgeçmişler ve kapak mektupları oluşturma söz konusu olduğunda. Kısa olun. Konuşma dilini kullanmayın. Kapak mektubunuzun ve özgeçmişinizin sizinle gerçekten tanışmadan size genel bir bakış sağladığını unutmayın, bu nedenle güçlü bir varlık sürdürmek istersiniz.

ÖZGÜN İÇERİK

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.