Öğrenci Kariyeri Banner

Özgeçmişe Yabancı Dil Bilgisi Nasıl Eklenir?

Özgeçmişe Yabancı Dil Bilgisi Nasıl Eklenir?

 

Kendinizi dil biliyor olarak sayıyorsunuz ama arada bazı durumlarda dil bilgisi hataları mı yapıyorsunuz? Mesela 1 yıl boyunca İngiltere’de eğitim aldınız ama hala bazı konularda eksiksiniz ve bunu özgeçmişinizde belirtmeniz gerekiyor. Maalesef dünya üzerinde kabul görmüş net sınırlar içine alınabilecek bir ölçek yok ancak özgeçmişinizde nasıl yer vereceğinizi bu yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz.

 Yeterliliğinizi test edin

adam, aile, Aşk içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Konuştuğunuz dillerde ne kadar yetkin olduğunuzu öğrenin. Başvurduğunuz şirketin, o ülkeye özgü olmayan işçiler için kendi dil ölçeğine sahip olup olmadığına bakın. Bu, web sitelerinde bulamayabileceğiniz daha fazla bilgi için şirket ofislerine bir telefon görüşmesi veya e-posta gönderilmesini garanti edebilir. Yeterliliğinizi test etme şekliniz, yeterlilik değerlendirmenizi tamamladıktan sonra başvurmak isteyeceğiniz işlere ek olarak konuşmalarda insanlarla nasıl konuştuğunuzu görmek için bir ölçüm çubuğu görevi görür. Ardından, özgeçmişinize hangi seviyeyi koyacağınızı bileceksiniz.

İşte konuştuğunuz dile bağlı olarak girebileceğiniz bazı yeterlilik testi örnekleri;

Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi (TOEFL): Bu test bir bilgisayarda yapılır ve bir mikrofona konuşmanızı gerektirir, bu nedenle en azından temel bilgisayar becerilerine sahip olmanız gerekir. Başarısızlık veya geçme puanı yoktur; bunun yerine 0-120 puan arasında değişen bir puan verilir.

Cambridge English Yeterlilikleri:Bu yeterlilik tüm dünyada oldukça kabul görmektedir ve daha önce bahsedilen sertifikalardan daha kapsamlı bir sertifikadır. TOEFL ve IETLS'nin aksine, bir aday Cambridge sertifikasında başarısız olabilir.

Diplomas de Español como Lengua Extranjera (DELE): DELE sınavı, en yüksek puan alan ve geniş çapta kabul gören İspanyol sertifikasıdır.

Çince Yeterlilik Testi (HSK): HSK, Çin'in tek resmi Mandarin Çincesi yeterlilik sınavıdır ve HSK-Seviye 1 ila HSK-Seviye 6'dan oluşur. Bu sınavlar hem kâğıt tabanlı hem de internet tabanlıdır ve ayrıca sözlü bir bileşen içerir.

Japonca Dil Yeterlilik Testi (JLPT): JTPT, en yaygın olarak tanınan Japonca dil testidir ve 62 ülkede sunulmaktadır. Adaylar N5 ile N5 arasında puanlanır ve N5 en ileri düzeydir.

Diplôme d'études en langue française ve Diplôme Approfondi de langue française (DELF ve DALF): DELF ve DALF sınavlarını geçen öğrencilere Fransız Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verilir. DELF sertifikası temel ve orta seviyedeki öğrenciler içindir, DALF sertifikası ise yetkin kullanıcılar içindir.

Goethe-Zertificat Deutsch:Bu Almanca sertifika sınavı dünya çapında tanınmaktadır ve dünyanın her yerindeki test merkezlerinde alınabilir.

İdeal bir konuma yerleştirin

adam, Afrikalı, anonymouse içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Birden çok dil konuşuyorsanız, en iyi fikir, hangi dilleri konuştuğunuzu ve her birindeki yeterliliğinizi vurgulamak için özgeçmişinize bir dil bölümü eklemektir. Başka bir deyişle, diller, beceriler, eğitim vb. ile birlikte özgeçmişinizin temel bir bölümü olarak kabul edilir.

Dil öğrenme ile igili daha fazla içeriğie buradaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz ;

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Ücretsiz Dil Kursu

Dil Öğrenmeye Farklı Bir Bakış: Birkenbihl Metodu

ÖZGÜN İÇERİK

 

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.