Öğrenci Kariyeri Banner

Güne Pozitif Başlamanız İçin 8 Öneri

Güne Pozitif Başlamanız İçin 8 Öneri

Bazen uyanıp yataktan çıkmayı istemeyiz, gün boyu yapacağımız işleri düşünerek strese girer, güne olumsuz düşüncelerle başlarız. Olumsuz düşüncelerle güne başlamak beraberinde olumsuz duyguları getirir, bu duygu ve düşünceler ise bizleri olumsuzluklar döngüsüne doğru götürür. Ayrıca güne olumsuzluklarla başlamak ve bunu gün boyu sürdürmek sorumluluklarımızı yerine getirmemizi zorlaştırırken verimimizi düşürür. Güne pozitif başlamayı kolaylaştıracak önerilerimizi deneyerek olumlu bir başlangıcın oluşturacağı farkı deneyimleyebilirsiniz.

pozitif uyanmak

1.Hayallerinizi Düşünün

Uyandığınızda kendinizi üzgün, depresif, sıkılmış… hissediyorsanız gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinizi tekrar tekrar zihninizde canlandırmak, yapmak istediğiniz şeyleri düşünmek daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

hayal kurmak

2.Sizi Mutlu Eden Şeyleri Hatırlayın

Kendinize günlerinizin ne kadar aynı geçtiğini, işinizi hiç sevmediğinizi sürekli hatırlatmak ve bunlardan şikayet etmek tabii ki bir seçenek. Ancak bu düşünceleri kendinize hatırlatıp durmak motivasyonunuzu düşürecek, sizi olumsuz duygulara doğru götürecektir. Bu gibi şeyleri sürekli düşünmek yerine sevdiğiniz, yapmaktan hoşlandığınız şeyleri hatırlayıp bunları yapabilmek için çabalamak gücünüzü artıracaktır. Kendinizi iyi hissettiren şeylerden uzaklaşmayın.

3.Şükür Edin

Bizler genellikle olumsuzluklara odaklansak da hepimizin hayatında fark etmemiz gereken olumlu, güzel şeyler de vardır. Sabahları hayatımızda şükredebilecek şeylerin neler olduğunu düşünmek ve bunlar için teşekkür etmek, kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır.

4.Vücudunuzu Rahatlatın

Spor yapmıyor veya yapmaktan hoşlanmıyor olabilirsiniz ancak  küçük gerinme hareketleri bile vücudunuz için oldukça faydalı olacaktır. Fiziksel aktiviteler stresi azaltır, olumsuz duyguları hafifletir, kendinizi daha iyi hissetmenizi kolaylaştırır. Sabah rutininize 5-10 dakikalık bile olsa egzersiz eklemek güne pozitif bir başlangıç yapmanızda etkili olacaktır.

5.Düşüncelerinizde Boğulmayın

Zihnimiz durmaksızın bir şeyler düşünür bazen de hikayeler oluşturur. Bu hikayelere fazla kapılmak, kendimizi gerçekleşmemiş şeylerin gerçekleşme ihtimali olduğuna inandırmamıza neden olur ve beraberinde kaygıyı, stresi getirir. Düşünceleriniz arasında boğuluyormuş gibi hissettiğinizde, kendinize olumsuz bir durum yokken bunları zihninizde tasarlamamanız gerektiğini hatırlatın. Eğer hali hazırda bir probleminiz varsa da bunun için çözüm yolları arayın.

6.Sosyal Medyayı Etkili Kullanın

Bildiğiniz gibi sosyal medyada herkes çok mutlu, herkesin müthiş bir hayatı var. Eğer siz bu mükemmelmiş gibi gösterilen hayatları takip ederken kendi hayatınızla kıyaslama yapıyorsanız o hesaplardan biraz uzak kalmanız gerekiyor olabilir. Çünkü kendimizi başkalarıyla kıyaslamak içimizde ister istemez olumsuz duygular oluşturur, memnuniyetsizliğimizi artırır. Bunu fark ettikten sonra yine de sosyal medyadan uzak kalmak istemiyorsanız, ilgi alanlarınıza hitap eden, ilham verici hesapları takip edebilir, sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı kendinizi mutlu edecek, gelişmenizi sağlayacak şekilde geçirebilirsiniz.

7.Güzel Bir Kahvaltı Hazırlayın

Günün ilk saatlerinde kalkıp kendiniz için bir kahvaltı hazırlamakla hem kendiniz için bir şey yapmanın getireceği mutluluk hem de bu önemli öğünü atlamadan sağlıklı bir şekilde güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

8.Podcast Dinleyin

Size ilham verecek podcast’ler ile güne başlamak motivasyonunuzu artıracaktır.

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.