Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Ücretsiz Dil Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Ücretsiz Dil Kursu

Yabancı dil öğrenmenin faydasını gündelik hayatımızda çok fazla görüyoruz. Karşımıza her seferinde bizi dil öğrenmeye teşvik eden durumlar çıkıyor. Yabancı dil öğrenmek hepimiz için gerekli ve bir o kadar faydalı bir eylem. Günlük yaşantımızda ve iş hayatımızda kullanmak için hatta hobi amaçlı bile dil öğrenmek isteyebiliriz. Bildiğiniz üzere birçok platformda dil kursları mevcut fakat bugün sizlere en iyi üniversitelerin öncülüğünde verilen dil kurslarını topladık. İşinize yarayacağını düşünüyoruz, keyifli okumalar. 

 

En İyi Üniversitelerden Dil Kursları

 

1. Yeni Başlayanlar için Arapça -  Ücretsiz Online Video (Darlarna Üniversitesi)

Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler şunları yapabilecekler: Arap alfabesini tanıyabilecek, yazabilecek ve doğru bir şekilde telaffuz edebilecek, ayrıca bazı ünlülerin ve ünsüzlerin telaffuzunu etkileyen aksan işaretlerini (al-harakaat) anlayacaklar. Temel bir kelime hazinesi edinecekler, basit soruları anlama ve sorma, basit ve bilindik konular hakkında Arapça iletişim kurma, selamlama, kendini tanıtma: ailesini ve geçmişini, ilgi alanları ifade etme becerisi edinecek, kısa metinler okuyabilecek ve tanıdık konular hakkında basit metinler yazabilecekler. Ayrıca basit dil bilgisi yapılarını tanıyıp bunları kullanabilecekler. 

 

2. Almanca Öğrenenler için Diyalog: Başlangıç ​​Seviyesi - iTunes ücretsiz indirme linki  (Güney Galler Üniversitesi)

Bu diyaloglar, ya bir dil kursunun parçası olarak ya da işiniz için ihtiyaç duyduğunuz bir şey olarak, öğrenmekte olduğunuz bazı dil becerilerini pratik yapmanıza ve pekiştirmenize yardımcı olacaktır. Diyalogların amacı yeni dili ve yapıları işle ilgili bir bağlam içinde sunmaktır. Diyalogları tek başına veya beraberindeki PDF transkriptleri ile dinleyebilirsiniz. Her diyalogu transkripti olmadan birkaç kez dinleyerek başlamanızı tavsiye ederiz. Bu, dinleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak ve yazılı olarak görmeden dili duymaya alışacaksınız. 

 

3. Yeni Başlayanlar için Çince -  Ücretsiz iTunes Audio (Açık Üniversite)

Mandarin Çincesinde bazı temel bilgileri öğrenmek ister misiniz? Burada sunulan parçalar, size Mandarin Çincesi dilini ve kültürünü tattırmak için tasarlanmıştır. İnsanların birbirlerini selamladıkları, kendilerini ve ailelerini tanıttıkları, nereden geldiklerini ve yaşamak için ne yaptıklarını anlattıkları kısa sohbetler duyacaksınız. Spor hakkında konuştuklarını, yol tarifi istediklerini, bir şeyler satın aldıklarını, bir restoranda yemek sipariş ettiklerini, birini akşam yemeğine davet ettiklerini ya da sadece Çince öğrenme deneyimlerini paylaştıklarını duyacaksınız. Ayrıca telaffuz ve tonların kullanımı konusunda size yardımcı olacak bir parça bulacaksınız. Son olarak, Çince konuşan kültürlerle ilgili İngilizce röportajları dinleme şansı var. Çin anakarasının dili ve kültürüne dair rehberimiz, Açık Üniversite kursunun başkanı olan Dr Kan Qian'dır.

Tüm parçalar için transkriptleri de indirebilirsiniz.

Diğer Çince Kurslar:

Çince Kursu - Seton Hall

 

4. Brezilya Portekizcesi Telaffuz -  Ücretsiz iTunes Audio  (Emory Üniversitesi)

Bu geliştirilmiş podcast, Brezilya Portekizcesi alfabesinin telaffuzunu öğrenmek için görüntüler ve sesler içerir.

 

5. Fransızca Kursu -  Ücretsiz Video ve Ses (Texas Üniversitesi)

Fransızcaya giriş ve dil bilgisi öğrenmek için hazırlanmış bir kurs.

 

6. Japonca Kana - Hiragana - Ücretsiz iTunes Videosu  (Emory Üniversitesi)

Bu video podcast, Japon öğrencilerin Hiragana ve Katakana heceleri için uygun formu ve kulaç sırasını öğrenmelerine yardımcı olmak için oluşturuldu. Örnekler sekmesinin altındaki geliştirilmiş pod yayını dosyaları, Kana'yı kullanan bazı yaygın kelimeleri gösterir.

 

7. İspanyolca Kursu -  Ücretsiz iTunes iOS Kursu (David Nance, Arkansas)

Kendi hızınızda ilerleyebileceğiniz bu kurs, daha önce hiç çalışmamış olanlar için İspanyolca'ya iyi bir giriş ya da okullarında İspanyolca dersinde zorluk çeken öğrenciler için iyi bir tamamlayıcı program ya da bilgilerinizi tazelemek isteyenler için iyi bir tazeleme kursudur.

 

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

1 Yorum

  • Erdal Duran

    İngilizce var mi

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.