Öğrenci Kariyeri Banner

Keyifle Dinleyeceğiniz Birbirinden Farklı 5 Podcast Kanalı

Keyifle Dinleyeceğiniz Birbirinden Farklı 5 Podcast Kanalı

Podcast kanal önerilerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz! Farklı alanlara ilgi duyanların beğeneceği 5 podcast kanalıyla karşınızdayım. Tiyatrodan futbola birçok alandan sunduğum bu podcast kanal önerilerini eminim keyifle dinleyeceksiniz.

Keyifli okumalar dilerim!

1. Radyo Tiyatrosu

radyo tiyatrosu

TRT arşivinin eşsiz eserlerinden biri de Radyo Tiyatrosu. Zeki Alasya, Tuncel Kurtiz, Kenan Işık ve pek çok sanatçının rol aldığı bu podcast kanalını şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer siz de tiyatrodan hoşlanıyorsanız Radyo Tiyatrosu adlı bu podcast kanalını çok seveceksiniz! Podcast kanalının bazı başlıkları ise şu şekilde: Hastalık Hastası, Haciz, Bıyık Yarışması… Daha fazlasına ulaşmak için tıklayınız.

2. Dil Yaresi

dil yaresi

Ntv Radyo programı olan Dil Yaresi, Levent Dönmez’in sunumuyla evlerinize konuk oluyor. Dil Yaresi, bir söyleniş sözlüğü ya da sesli sözlük olarak tanımlanıyor. Bu podcast kanalı, yanlış söylenen kelimelere dikkat çekerek doğrusunu öğretmeyi amaçlıyor. Eğer siz de kelimelerin nasıl söylendiğinden emin değilseniz her bölümü ortalama 3-4 dakikadan oluşan kısa ama etkili olan bu kanalı tercih edebilirsiniz! Podcast kanalına ulaşmak için tıklayınız.

3. Yine Yeni Yeniden 90'lar

yine yeni yeniden 90'lar

Bir başka podcast kanalı önerim ise müzik alanından olacak. İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in sunduğu bu podcast kanalı, 90’lar Türk pop müziğine kültürel çalışmalar ve müzik alanından bakıyor. Kanalda, feminist ve kuir akademisyenler bu döneme nasıl bakıyor, neleri eleştiriyor ve neleri hatırlıyor her hafta bu konulara değiniliyor.  Yine Yeni Yeniden 90’lara ulaşmak için tıklayınız.

4. Socrates FC

socrates fc

Diğer podcast kanalı önerim spor ile ilgilenenlerin dikkatini çekecek! İnan Özdemir, Buğra Balaban, Atahan Altınordu ve İlhan Özgen Türkiye ve Avrupa futbolunda haftanın gelişmelerini değerlendiriyor. Socrates FC’ye ulaşmak için tıklayınız.

5. İstanbul Ansiklopedisi

istanbul ansiklopedisi

Açık Radyo’ya ait olan bu podcast kanalı ‘’İnsanlar, olaylar, mekânlar, gelenekler ve ihtiyaçlar üzerinden şehrin tarihinden sayfalar’’ ile giriş yapıyor.  Cem Erciyes ve Kansu Şaman ile keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyenler bu podcast kanalının müptelası olacak! İstanbul Ansiklopedisi’nin bazı konu başlıkları şu şekilde: İstanbul’un ilk sinema salonları, İstanbul’un ilk apartmanları, Galata’nın kayıp surları…  Kısacası İstanbul’a dair pek çok şey bulacağınız bu podcast kanalını dinlemek için tıklayınız.

 

Özgün İçerik

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikleremiz:

Gündemi Takip Etmek İsteyenlere Özel: En İyi 5 Haber Podcast Kanalı

Fotoğraf Tutkunlarına En İyi 5 Fotoğraf Podcast Kanalı!

Öğrenciler İçin En İyi 5 Eğitim Podcast’i

4 Podcast ile İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin

Bilim ve Teknoloji Alanındaki En İyi 5 Podcast Kanalı

 

 


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.