Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Öğrenirken Mutlaka Yapmanız Gereken 4 Şey

İngilizce Öğrenirken Mutlaka Yapmanız Gereken 4 Şey

Farklı bir dil öğrenirken hepimiz, nasıl öğreneceğimiz konusunda kararsızlık yaşarız. Bu durum çoğu zaman strese neden olabilir. Öncelikle işe bir plan yaparak başlayabiliriz. Daha sonra eksik noktaları tespit ederek, hangi koşullarda daha iyi öğrenilebileceğini belirleyebiliriz.

1. Sevdiğiniz Şeyleri Dinleyin

Sevdiğiniz Şeyleri Dinleyin

İngilizce öğrenme sürecini verimli bir hale getirmek için dinleme becerisini geliştirmek en önemli şeylerden birisidir. “Listening” olarak isimlendirilen bu aşamada sevdiğiniz şarkıları, röportajları, podccastleri dinlemek ilginizi çekecek etkili bir yöntem olacaktır.

2. Not Alarak Öğrenin

Not Alarak Öğrenin

İngilizcede bilmediğiniz kelimeleri ve belirli gramer kalıplarını yazarak akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda alıştırma yaparak tekrar etmiş olacaksınız. Öğrendiğiniz kelimeleri kullanmak için İngilizce günlük tutmayı ve kelime kartları oluşturmayı deneyebilirsiniz.

3. Ana Dilinizdeki Kuralları İyi Bilin

Ana Dil Kuralları

İkinci bir dil öğrenirken yapılan hatalardan en önemlisi ana dildeki eksiklerin göz ardı edilmesidir. İngilizcede cümle yapısı farklı olsa da Türkçedeki temel cümle yapısını bilmeden, İngilizce öğrenmek zorlaşır. Bu yüzden Türkçede olduğu gibi İngilizce için de önemli olan yazım kurallarını bilmek, öğrenirken kolaylık sağlayacaktır.

4. Konuşma Pratikleri Yapın

Konuşma Pratikleri

Bebeklik döneminde dinlediğimiz kişilerin seslerini taklit ederek konuşmaya başlarız. Aynı durum İngilizce öğrenimi için de geçerlidir. İngilizceye gün içinde ne kadar maruz kalırsanız o kadar pratik yapmış olursunuz. Günümüzde birçok uygulama, konuşma pratiği yapılması açısından dinlenilen kelimeyi tekrar etme ve karşı tarafla konuşma başlatma gibi aşamalarla bu konuda yardımcı oluyor.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

İngilizce Öğrenirken Size Yardımcı Olabilecek 3 Udemy Kursu Önerisi

5 Şarkı İle İngilizcenizi İleri Seviyeye Taşıyın

İngilizce Öğrenirken Pratik Yapabileceğiniz 5 Uygulama


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

1 Yorum

  • Tuba  GÜLAÇTI

    Herbiri birbirinden önemli noktalara değinmişsiniz 👏🏻

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.