Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Öğrenirken Pratik Yapabileceğiniz 5 Uygulama

İngilizce Öğrenirken Pratik Yapabileceğiniz 5 Uygulama

İngilizce öğrenmek istediğimizde ilk işimiz dil bilgisi kurallarına çalışmak ve tamamen bu konulara yoğunlaşmak oluyor. Fakat İngilizce öğrenirken pratik yapmak, dili daha iyi kavramamız bakımından çok daha önemli. Anlıyorum ama konuşamıyorum olayı da aslında buradan geliyor. Pratik yapmayı önemsemediğimiz için veya az yaptığımız için İngilizce konuşurken zorlanıyoruz. Bugün sizlere İngilizce öğrenirken pratik yapabileceğiniz uygulamaları listeledik, işinize yarayacağını umuyoruz.

 

İngilizce Öğrenirken Pratik Yapabileceğiniz Uygulamalar

 

 

1. Speaky

Speaky uygulamasında profilinizi oluşturduğunuz sırada ana dilinizi Türkçe, öğrendiğiniz dili ise İngilizce seçiyorsunuz ve uygulama sizi Türkçe öğrenenlerle eşleştiriyor. Bu sayede karşınızdaki kişiyle dil alışverişi yaparak pratik yapmış oluyorsunuz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

2. HelloTalk

Facebook benzeri bir dil uygulaması olan HelloTalk, eşleştiğiniz insanlarla konuşurken anlamını bilmediğiniz kelimelerin üstüne tıkladığınızda kelimenin anlamını görebiliyorsunuz. Profesyonel bir uygulama fakat insanlarla eşleşmenin diğer uygulamalara göre daha zor olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

3. Coeffee Learning

Pratiği eğlenceye dönüştürebileceğiniz Coeffee Learning, İngilizce kelimenin açıklamasını veriyor ve sizden o kelimeyi tahmin etmenizi istiyor. Kendi seviyenize göre kullanıcılarla eşleşiyor ve İngilizce şeklinde açıklanan kelimeyi bulmaya çalışıyorsunuz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. LingoGlobe

LingoGlobe uygulamasında profilinizi oluşturduktan sonra, diğer kullanıcılarla eşleşip istediğiniz şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. İster sesli ister videolu şekilde pratik yapabiliyorsunuz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

5. My Language Exchange

Bu uygulama diğer pratik yapma uygulamalarıyla oldukça benzerlik gösteriyor. Burda da diğer kullanıcılarla eşleşip dilediğiniz kadar pratik yapabiliyorsunuz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Oturduğunuz Yerden İngilizce Öğrenin: Toucan Eklentisi

İngilizcesini Geliştirmek İsteyenler İçin 11 Dizi

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

1 Yorum

  • Narin Unutmaz

    Çok güzel ve farklı bir yazı olmuş.Tebrik ederim 🥰

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.