Öğrenci Kariyeri Banner

5 Şarkı İle İngilizcenizi İleri Seviyeye Taşıyın

5 Şarkı İle İngilizcenizi İleri Seviyeye Taşıyın

Müziğin, İngilizce eğitimine önemli bir katkısı olduğunu biliyor muydunuz? Müzik , İngilizce dinleme ve anlama açısından dinleyicisine son derece katkıda bulunan bir araçtır. Bununla beraber İngilizce şarkı dinlemeyi alışkanlık haline getirirseniz telaffuzunuz da kendiliğinden gelişecektir. Günlük konuşma kalıpları, betimleyici kelimeler ve deyişlerin sık sık yer aldığı şarkılar dinleyicisiyle şarkı arasında duygusal bir bağ oluşmasını sağlar ve bu sayede dinleyen kişi kendisini nasıl anlatabileceğini öğrenir. Ayrıca müzik ve ritim kelimeleri, cümleleri ve kalıpları ezberlemeye büyük ölçüde kolaylık sağlar ki bu durum İngilizcenizi ileri seviyeye taşımanızda büyük bir rol oynar. Fakat başlangıç aşamasında, sözleri basit ve birkaç kez dinlemenin ardından rahatça tahmin edilebilen türde şarkılar tercih edilmesi gerekir.

İşte bu bağlamda İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olacak 5 İngilizce şarkıyı sizin için derledik.


1 – And I Love Her / The Beatles 
 

Akılda kalıcı melodisi ve oldukça basit kelimeleri ile And I Love Her şarkısı İngilizce öğrenmeye yardımcı olabilecek türden. Aşk ve sevgi temasını işleyen şarkı, son derece basit sözleriyle takip etmesi kolay ve keyifli.

2 – ABC / Jackson 5

Michael Jackson’ın gençlik yıllarında kardeşleriyle beraber yer aldığı Jackson 5 gurubunun bir şarkısı olan “ ABC ”nin sözleri okul ve aşk temasını işliyor. Nakaratının ilgi çekmesi yönüyle ağza takılan bu şarkının basit, anlaşılır ve akıcı bir yapısı var.

3 – Always On My Mind / Elvis Presley

Elvis Presley’in bu unutulmaz şarkısı  müzik dinleyerek İngilizce öğrenmek isteyenler için bire bir. Her zaman seni düşünüyorum anlamına gelen başlığı ile bu şarkıyı dinlemeye başlamadan bile İngilizce bir tabiri öğrenmiş oluyorsunuz. Elvis Presley’nin bu şarkısı, İngilizce aşk tabirleri ve deyişlerini öğrenmek için ideal bir şarkı.

4 – Back to Black / Amy Jade Winehouse
 

Amy Jade Winehouse akıcı ve anlaşılır İngilizcesiyle pratik yapmaya çok müsait olan şarkılara sahiptir. Aynı zamanda İngiliz aksanı öğrenmek isteyenler için bu şarkılar harika birer seçenek. Winehouse’un en popüler şarkılarından biri olan “Back to Black” ile başlamak kolay ve keyifli olacaktır.  

 5 – Hello / Adele

İngilizcesi oldukça anlaşılır olan sanatçının, Hello adlı şarkısının yavaş temposu, gündelik hayatı anlatan kelimeleri ve içeriği de oldukça anlaşılır. İngilizce şarkılar ile yabancı dilini geliştirmek isteyenler için güzel bir başlangıç olacaktır.

Spotify şarkı listesini de sizler için hazırladık, keyifli dinlemeler.


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.