Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Kelime Öğrenmek İçin 7 Muhteşem Uygulama

İngilizce Kelime Öğrenmek İçin 7 Muhteşem Uygulama

Hepimizin bildiği gibi İngilizcemizi geliştirmek ve ilerletmek için kelime çok önemli bir faktördür. İngilizcede birçok kelime, sıfat, fiil vb. öğrenerek konuşma, okuma ve diğer temel becerilerimizi geliştirebiliriz. Aslında kelime dağarcığınız ne kadar zenginse bir dile o kadar da hakimsiniz demektir. Bu yazımızda sizlere İngilizce kelime dağarcığınızı eğlenceli bir şekilde geliştirebileceğiniz 7 uygulamadan bahsedeceğiz;

1)Tureng Kelime Defteri:

Bu uygulama gerek geniş kelime havuzu, gerekse farklı örnekleriyle en başarılı İngilizce- Türkçe sözlüklerden birisi olarak görülüyor. İngilizce kelimelerin anlamlarını, cümle içinde kullanımlarını görmek isteyen herkes için oldukça faydalı bir uygulama.

2)Simpler:

İngilizce kelimeler ve gramer yapılarını öğrenmek isteyen herkes için geliştirilmiş bir uygulama olarak yer alıyor. Play Store’de yaklaşık bir milyona yakın indirmesi olan uygulama oldukça basit bir ara yüze sahip bulunuyor. Kelime öğrenmekten ziyade İngilizce öğrenmek için kullanılabilecek oldukça faydalı bir uygulama.

3)İngilizceyi Resimlerle Öğren:

Basit İngilizce oyunlarını yetişkinlerin kullanabilecekleri bir formata getiren uygulama oldukça eğlenceli bir halde bulunuyor. Kelimelerin akılda kalıcı olması ve kafanızda bir görsele bağlı kalması hem hızlıca öğrenmeyi hem de kalıcı olmasını sağlıyor. Tüm kelimeler görseller yardımıyla öğretiliyor. Uygulamanın diğer bir artısı olarak ise İngilizce kelimelerin okunuşu da kartların içerisinde yer alıyor.

4)WordUp Vocabulary:

Gramer kurallarından uzak yalnızca kelime öğrenmek için kullanılabilecek bir uygulama. İstediğiniz kelime örnekleri dizi kesitlerinden, şarkılardan ya da görüntülerden veriliyor. Yeni öğrenilen kelimelerin cümlelerin içerisinde nasıl kullanıldığına da detaylı bir şekilde yer veriliyor.

5)GRE Vocabulary Builder:

İngilizce kelimeleri öğretmek için tasarlanmış bir oyun olarak düşünülebilir. Öğrenmek isteyeceğiniz İngilizce kelimeler basit, orta ve ileri seviye olarak kategorilere ayrılmış bulunuyor. Kendi seviyenize göre kelimeleri seçerek eğlenirken aynı zamanda öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca uygulamayı indirenler ücretsiz olarak GRE, SAT VE TOEFL sınavlarına da erişim sağlayabiliyor.

6)6000 Kelime:

Kategorilere ayrılması nedeniyle çalıştığınız ya da ilgilendiğiniz alanlara göre kelimeler öğrenebileceğiniz bir uygulama. Uygulama internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor ve 3 farklı zorluk seviyesine göre çalışmaları ayırabiliyor.

7)Duolingo:

İngilizce kelimeleri, daha doğrusu İngilizce gibi bir dili öğrenmek için hiç kuşkusuz bol bol pratik yapılmalıdır. Uygulama bu yönden size oldukça ilerleme sağlıyor. Uygulama içinde hem yeni kelimeler öğreniyorsunuz hem de öğrendiğiniz kelimeleri oyunlarla test edebiliyorsunuz. Görsel anlatım ile öğretmeye dayalı uygulamayı sözlük olarak da kullanabiliyorsunuz.

 

ÖZGÜN İÇERİK

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Uygulama

İngilizcenizi Geliştirmek için 10 Youtube Kanal Önerisi

4 Podcast ile İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.