Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Uygulama

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Uygulama

Yaşadığımız çağda İngilizce öğrenmek hiç kuşkusuz artık bir gereklilik haline gelmiş bulunuyor. Çoğu insana, firmaya, çalışmaya ya da araştırmaya göre lüks olmaktan çıkıp gereklilik haline gelen bu durumda yeteri kadar çaba harcayarak ilerlemek ise oldukça mümkün görünüyor.

Çoğumuz İngilizce öğrenmeye nereden, nasıl, hangi yollarla başlayacağımızı tam olarak bilemiyoruz. Çünkü internette bu konu hakkında sayısız kaynak, gerçek yaşamda çok fazla özel ders ve kurs mevcut durumda, kaynakların ve imkanların bu kadar çeşitliliği ise oldukça akıl karıştırıyor.

Belirli bir kısmımız bu işi kursa giderek halletmeye çalışsa da, bir çoğumuzun böyle bir bütçesi olmayabiliyor.

Bu yazımızda ise sizin için evden İngilizce çalışarak yarar sağlayacağınızı düşündüğümüz 10 uygulamayı derledik;

1)Duolingo

Duolingo kendini dil öğrenmenin en kolay yolu adlı mottosuyla tanıtıyor. Hem hızlı, hem ücretsiz, hem de kolay bir yol ile öne çıkan uygulamada en alt seviyeden başlayarak ilerlemeniz amaçlanıyor. 2013 yılında “Google Play En İyisi’’ ödülünü alan uygulama kendi içinde bir teşvik sistemine sahip.

Verdiğiniz doğru ve yanlış cevaplara göre size bir puan veren uygulama her aşama da bu görevler ile puanlarınızı arttırmanızı hedefliyor.

2)Cambly

Youtube üzerinden sayısız reklam veren uygulama, İngilizce alanında profesyonel kişilerle görüntülü konuşarak dili ilerletmenizi sağlıyor. Ana dili İngilizce olan insanlarla iletişime geçerek seviyenizi ilerleterek ilgili olduğunuz konularda konuşulmasına olanak sağlıyor.

Uygulama ücretli en iyi uygulamalar kategorisinde yer alıyor.

3)Memrise

Özellikle İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde iddialı olan uygulama öğrenmeyi ne kadar severseniz o kadar hızlı öğrenirsiniz mottosuyla yola çıkmış. Bu yüzden size öğrenmeyi sevdirecek teknikler ile yola çıkıyor.

4)Voscreen

İngilizceyi öğrenmek için size videolar sunan uygulama çeviriler konusunda sizin gelişiminize katkı sağlıyor. Film, dizi ve çizgi filmlerden kesitler vererek sizden doğru çeviriyi bulmanız isteniyor.

5)6000 Kelime

Fonetik geliştirmek ve okunuşlarla ilgili daha aktif bir bilgiye ulaşmak için kullanabileceğiniz uygulama, sizin için gayet keyifli bir öğrenme aracı olacaktır.

6)Drops

Kelimeleri eğlenceli bir dil ile öğrenmenizi sağlayan uygulama sizin için keyifli bir öğretmen olmayı hedefliyor. Günlük hayatta kullanılan birçok kategoriye ayrılan uygulama öğrenerek ilerlemenizi sağlıyor.

7)Leo ile İngilizce

Daha çok 5 yaş altı olarak hedeflenmiş kullanıcılara yönelik bir İngilizce öğretme uygulaması olan Leo ile İngilizce aplikasyonu, etkili bir eğitim almak isteyen bütün çocuklara yönelik olarak üretilmiş bulunuyor.

8)BeelinguApp

Eş zamanlı dinleme yöntemi ile dilinizi geliştirmeye yönelik çalışan bu uygulama, aynı zamanda okuma yaparak pratik kazanmanızı sağlıyor. Aynı zamanda uygulama birçok ilgi çekici makale, hikâye, roman vb. bulunduruyor.

9)LingoDeer

Profesyonel olarak İngilizce kitabı hazırlayanlar tarafından oluşturulan uygulama, tek başına başarılı bir öğrenme süreci vaat ediyor.

10)Puzzle English

İngilizce eğitimde sıfırdan inşayı temel alan uygulama size oldukça farklı konularda bilgi sahibi yapmayı amaçlıyor.

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

1 Yorum

  • Eda Nur Soysal

    Voscreen'i özellikle seviyorum, tavsiye ederim herkese🌸

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.