Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Tablet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Tablet

Uzaktan eğitim modeliyle birlikte tablet, bilgisayar ve teknolojik ürün ihtiyacımız bir hayli arttı. Durum böyle olunca birçok kampanya başlatıldı. Bunlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme geldi. Pandemi sebebiyle girdiğimiz online eğitim sürecinde öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına destek olmak adına "40 bin tablet dağıtımı" kampanyası başlatan İBB, Nisan ayının başına kadar devam ettireceği projede öncelikli olarak ihtiyaç sahibi aileleri hedefliyor. 

tablet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kent genelindeki altyapı durumunu incelediklerini, geniş bant internet altyapısının olmadığı bölgelerdeki ihtiyaç sahibi aileler için SIM kartlı tabletlerin daha iyi bir tercih olduğuna karar verdiklerini söyledi. Vestel'in V TAB Z1 tablet modelini tercih ettiklerini de ifadelerine ekleyen İmamoğlu, evinde ilköğretim ve lisede okuyan 3 ve daha az öğrencinin bulunduğu ailelere 1 tablet, 4 ve üzeri öğrencinin bulunduğu ailelere ise 2 tablet desteğinde bulunulacağını belirtti. 

Yapılan açıklama kapsamında tablet başvurusu alınmayacağı, tıpkı 1. faz pandemi yardımı sürecinde olduğu gibi sosyal destek alan ailelere otomatik olarak tablet dağıtımı yapılacağı ilan edildi.

İBB

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.