Öğrenci Kariyeri Banner

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Dünyanın en başarılı insanlarının alışkanlığı olan 5 Saat Kuralı’ nı hiç duymuş muydunuz ? Michael Simmons tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan, en başarılı insanların vazgeçmediği alışkanlık olan 5 Saat Kuralı sizlerle.

Nedir Bu 5 Saat Kuralı?

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Michael Simmons; Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi dünyaca başarılı ünlü isimleri araştırmaya karar veriyor. Araştırmalarının sonucunda, bu kişilerin günde en az 1 saatini ya da haftada 5 saati kendi gelişimlerine ayırdığını fark ediyor ve 5 saat kuralını çıkarıyor.

'Yaptığım şey akademik bir çalışma olarak nitelendirilmiyor, ancak şaşırtıcı bir model ortaya koyuyor. Bu insanların çoğu, son derece meşgul olmalarına rağmen, öğrenmek ve bunları uygulamak için tüm kariyerleri boyunca günde en az bir saat (veya haftada beş saat) ayırıyorlar.'' - Michael Simmons

Bu 5 saat kuralı genelde 3’e ayrılıyor. Okumak, düşünmek ve denemek.

1. Okumak

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Dünyada başarılı insanların ortak özelliği, çok fazla kitap okumaları. Bu insanlar hiçbir zaman ellerinden kitapları bırakmıyorlar. Tatmin olmuyorlar. Kitaplar sayesinde dünyası değişen insanlar, dünyamızı ve gelecekteki dünyayı da değiştiriyorlar.

2. Düşünmek

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Okumaktan sonra elbette ki düşünmek geliyor. Okuduğumuz kitaplardan öğrendiğimiz şeyleri iyice oturtmak için derin düşüncelere dalmak gerekiyor. Çoğu başarılı insan bu yüzden düşünürken notlar alır.

3. Denemek

Başarıya Ulaşmada "5 Saat" Kuralı

Şimdi deneyimlemenin tam zamanı! Her ne kadar okusak ve düşünsek de biz insanlar bir şeyi denemeden onun doğru veya yanlış olduğunu anlayamıyoruz. Olabildiği kadar hata yapmaya çalışın çünkü hata yapmak insana başarıdan daha fazlasını öğretir. Öğrendikleriniz aklınızda kalmasın, onları dışarı vurun.

 

Özgün İçerik

 


Yağız Çakmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağız Çakmak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.