Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizcenizi Geliştirmek için 10 Youtube Kanal Önerisi

İngilizcenizi Geliştirmek için 10 Youtube Kanal Önerisi

İngilizcenizi geliştirmek için anadili İngilizce olan kişilerle konuşmanızın yanı sıra, etrafınızı İngilizce ile de donatmak gerekiyor. Bunun için etkili bir çözüm ise, şüphesiz İngilizce videolar izlemek. İngilizcenizi geliştirmek için Youtube’da takip ettiğim kanalları sizin için derledim. Kanallardaki videoları izlerken İngilizce altyazı ile veya tamamen altyazısız bir şekilde izleyebilirsiniz.

1. The School of Life

Bu kanalda insanlar tarafından merak edilen sorularla alakalı videolar olmasının yanı sıra tarih, edebiyat, felsefe gibi birçok konularda da ortalama süresi 5-6 dakika olan kısa videolar bulabilirsiniz.

2. Vox

Dünyadaki haberleri yakından takip etmenize olanak sağlayan Vox’un video süreleri ortalama 10-15 dakika.

3. Be Inspired

Bu kanal İngilizcenizi geliştirirken motivasyonunuzu da arttırmanızı sağlayacak çünkü kanalın teması genel itibariyle motivasyon üzerine kurulu. Sabah motivasyonu, egzersiz motivasyonu, hayat dersleri gibi oynatma listelerinin olduğu bu kanalda istediğiniz uzunluğa göre videolar bulmak mümkün.

4. FTD Facts

Farklı ülkeler hakkında bilgi veren bu kanalda ayrıca dünyadaki dinler hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

5. Travel and Geography

Adından da anlaşılacağı gibi kanalın sahibi Camilla, farklı yerleri gezmek ve Google Earth ile incelediği ülkelerin coğrafyaları hakkında bilgi veriyor. Ardından, incelediği o ülkenin rastgele tıkladığı herhangi bir sokağında dolaşarak bu yerleri yorumluyor.

6. Nathaniel Drew

Bilinçli yaşam, seyahat, dil öğrenimi, kendini keşfetme ile ilgili videolar paylaşan ve en uzun videosunun süresi 20 dakika olan Nathaniel’ın kanalına mutlaka bakmalısınız.

7. Practical Engineering

Bu kanalın amacı, mühendislik alanında ilgiyi artırmak üzerine kurulu. İnşaat mühendisi olan Grady Hillhouse, videolarını inşaat, makine ve uzay mühendisliği alanlarında çekiyor.

8. What I've Learned

Uyku, yemek yeme düzeni ve bazı hastalıklar üzerine videoları olan bu kanalda genel itibariyle sağlık alanında videolar hakim.

9. B1M

Kanalın teması yapı videoları üzerine kurulu. Gökdelenler, havalimanları, stadyumlar, binalar ve köprüler hakkında birçok video bulunan bu kanalda, ortalama video süresi ise 7-8 dakika.

10. Better Ideas

Kişisel gelişim ile alakalı videolar bulunan bu kanalda video süreleri 5 ila 15 dakika arasında değişiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

4 Podcast ile İngilizce Dinleme Becerinizi Geliştirin

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 6 Youtube Kanalı

İngilizce Öğrenirken Size Yardımcı Olabilecek 3 Udemy Kursu Önerisi

İngilizce Öğrenirken Pratik Yapabileceğiniz 5 Uygulama

İngilizcesini Geliştirmek İsteyenler İçin 11 Dizi

 

Özgün İçerik


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.