Öğrenci Kariyeri Banner

IELTS Sınavına Hazırlanmak İçin En İyi 7 Ücretsiz Site

IELTS Sınavına Hazırlanmak İçin En İyi 7 Ücretsiz Site

Pandemiyle birlikte birçok eğitim kurumu, uzaktan eğitime geçti. Bu dönem, IELTS gibi İngilizce dil testlerine girecek olan öğrencilerin, sınava hazırlanmalarını olumsuz yönde etkiledi. Uzaktan eğitime geçen platformların artmasıyla beraber IELTS’e evden hazırlanan sizler için, evden ücretsiz olarak çalışılabilecek en iyi 7 siteyi belirledik.

1. IDP IELTS Turkey

Sınava Hazırlık

IDP Education, IELTS’in kurucularından biri ve yaklaşık 25 yıldan beridir sınav merkezinde İngilizce seviye testleri yapıyor. Dünyada ve Türkiye’de IELTS sınavını yapma hakkına sahip bir kurum ve sınava hazırlananlar için tüm kaynaklarını ücretsiz olarak erişime sunuyor.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

2. IELTS Org

Sınava Hazırlık

IELTS testinin webdeki resmi sitesi olan platform, sınavın nasıl yapıldığına dair tüm aşamaları gösteriyor. Önceki senelerde çıkmış soruları, sınava nasıl kayıt yapılacağı, okuma, dinleme ve yazma gibi konularda çeşitli içeriklere sahip olan bir site. IELTS ile ilgili her türlü güncellemeyi rahatlıkla buradan takip edebilirsiniz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz. 

3. IELTS- Simon

Sınava Hazırlık İçin Site Önerisi

IELTS sınavına hazırlananlar için harika kaynaklar sunan siteyi, IELTS sınavının eski görevlisi yönetiyor. Site, sınavla ilgili tüm detayları gerçek uzmanlar tarafından öğretme imkânı sunuyor. Düzenli olarak günlük dersler yayınlanan ve ücretsiz bir şekilde sınava dair birçok alıştırmalar olan bu siteye bakmanızda yarar var.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

4. Take IELTS British Council

Site Önerileri

Pandemi döneminde IELTS sınavına hazırlanan öğrenciler için British Council, ücretsiz olarak erişebileceğiniz online kurslar sunuyor. Sınava hazırlanırken bilinmesi gereken önemli noktaları anlatıyor. 3 hafta süren bu kurslarda, okuma, yazma, dinleme ve konuşma gibi videolar izleyebilir, IELTS konusunda uzman kişilerden tavsiye alabilirsiniz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

5. IELTSLiz.Com

Ücretsiz online site

İngiltere’de yaşayan ve aynı zamanda IELTS öğretmeni tarafından yönetilen site, profesyonel hizmet sunan bir platformdur. Günlük olarak yayınlanan alıştırma testleri, sınavla ilgili ipuçları, soru çeşitleri ve cevapları gibi birçok video içeriğine sahip bir site. Videolarını düzenli şekilde takip etmek isterseniz, YouTube kanalına abone olabilirsiniz.

Siteye buradan ulaşabilirisiniz.

6. IELTS- Mentor

Ücretsiz site

Site, IELTS sınavına hazırlanan ya da puanını yükseltmek isteyen herkes için rehberlik hizmeti sunuyor. Sınav formatı ve sınav sorularıyla ilgili her türlü soru işaretini giderebileceğiniz bu site, harika bir bilgi kaynağı sizler için.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

7. IELTS Buddy

Ücretsiz online siteler

Kelime ve dil bilgisine ağırlık veren site, akademik olarak sıklıkla kullanılan kelimeleri listeler ve yazma bölümünde işinize yarayabilecek dil bilgisi yapılarını anlatır. Diğer sitelerden farklı olarak sınavla ilgili materyalleri indirilebilir olarak sunan IELTS Buddy, bakmadan geçmemeniz gereken zengin içeriklere sahip bir site. 

Siteye buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu içeriklerimize de bakabilirsiniz: 

Sınav Dönemine Özel İçerik: Gece Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Sınavların Üstesinden Gelmenizi Sağlayacak 6 Yol

Yabancı Dil Sınavları İçin Pratik Yapabileceğiniz Siteler

İngilizce Öğrenirken Mutlaka Yapmanız Gereken 4 Şey

 

 

 

 

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.