Öğrenci Kariyeri Banner

Sahte Mirasçının New York Sosyetesini Dolandırması Dizi Oluyor

Sahte Mirasçının New York Sosyetesini Dolandırması Dizi Oluyor

Kendisini zengin bir mirasçı olarak tanıtarak New York sosyetesine dâhil olmaya çalışan Anna Sorokin, Yakalandıktan sonra çıktığı duruşmada 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kendisine 68 milyon dolarlık bir miras kaldığını söyleyerek bankaları, otelleri ve çeşitli zengin insanları dolandırmıştı.

Anna Delvey New York'a kafasına koyduğu bir hedefle geldi. 2013 yılında New York'a taşınan Rusya doğumlu genç kadın burada kendisini milyoner varis olarak tanıtıyordu. Anna Delvey kimliğini yaratan Sorokin, ailesinin çok zengin olduğunu anlatıyordu. Gerçekte ise Sorokin Moskova’nın yoksul bir muhitinde bir kamyon şoförünün kızı olarak 1991 yılında doğmuştu.

Anna sorokin

Anna, tanıştığı insanlara Soho House kulüpleri gibi bir sanat merkezi kurmayı planladığını anlatıyordu. Bu galeriye 'Anna Delvey Vakfı' ismini vermeyi ve sanatçı Christo'yu açılışa getirmeyi planlıyordu. İnsanlarla kurduğu iletişim sayesinde onlarla yakınlık kuruyor ve itibarını artırıyordu. Karşılıksız çekler ve kredi kartları sayesinde de New York'un en lüks otellerinde kalıyordu. 

Anna sorokin

Bir dönem grup arkadaşıyla özel jetle tatile çıktı. 35 bin 400 dolarlık özel jet masrafını ödemedi. Aynı yıl arkadaşlarıyla Fas’ta geceliği 7 bin dolarlık bir otelde tatile gitti. 62 bin dolarlık tüm konaklama faturasını kartlarını unuttuğunu söyleyerek bir arkadaşına kestirdi. New York’a dönünce ödeyeceğini söyledi ama ödemedi. Bankadan çektiği krediyi ödememesi ve arkadaşının polise gitmesi üzerine Anna’nın sahte kimliği açığa çıktı.

anna sorokin

Bunun üzerine Hollywood yapımcıları Anna’nın peşine düştü. 2021 yılında tarihi henüz belli olmayan Netflix’in yapımını üstelendiği 10 bölümlük dizi Anna’nın hikayesini anlatacak. Anna bunun için Netflix’ten 320 bin dolar aldı.


Öğrenci  Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.