Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Dönemine Özel İçerik: Gece Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Sınav Dönemine Özel İçerik: Gece Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Vize ve final dönemlerinde konu yetiştirmeye çalışırken, son güne bırakılan projeleri bitirme telaşı derken, saatin nasıl geçtiğini çoğu zaman fark edemiyoruz. Tüm bu yoğunluğun üstesinden gelebilmek için gece çalışmak kaçınılmaz olabiliyor.

Peki gece çalışmanın olumlu ve olumsuz yönleri nedir? Gelin bunu yakından inceleyelim.

Olumlu Yönleri

1. Maaşınızın Artmasını Sağlar

Maaş Artışı

Gece çalışmak herkes için uygun olmayabilir ama siz tam bana göre diyorsanız, gece çalışmak daha fazla para kazandırabilir. Bazı şirketlerin gece vardiyası vardır ve bu durum maaşınızın artmasını sağlar. Böylelikle daha fazla para birikimi yapabilirsiniz.

2. Okulu ve İşi Aynı Anda İdare Edebilirsiniz

Okulu ve İşi Aynı Anda İdare Etmek

Hem çalışıp hem okuyorsanız gece çalışmak sizin kurtarıcınız olabilir. Gündüzleri çalışıp, geceleri ise derslerinize rahatlıkla odaklanabilirsiniz. Bu da sizin birden fazla işi aynı anda yönetebilmenizi sağlar.

3. Gelişmenizi Sağlar

Gelişmek

Geceleri boş vaktiniz çok olduğundan bu sizin yeni beceriler kazanmanızı sağlayabilir. Gündüz yapmaya fırsat bulamadığınız birçok şeyi (yeni bir hobi edinmek, ücretsiz eğitimlere katılmak, kitap okumak vb.) yapabilirsiniz. Bu durum kendinizi öne çıkarmak için fırsat yaratabilir.

Olumsuz Yönleri

1. Sağlığınızı Kötü Etkiler

Sağlık Durumu

Gece vücudumuz dinlenme ve uyku için programlanmıştır. Bu düzenin aksini yapmak sizi yorgun ve daha depresif bir ruh haline sokabilir. Sosyalliğin azalması zihinsel sağlığınızı da olumsuz yönde etkileyebilir.

2. Odaklanmakta Zorlanabilirsiniz

Odaklanmak

Geceleri sessiz bir ortamda çalışmak çoğu insan için verimli olsa da bazıları için sıkıcı olabilir. Sıkıldığınız için odaklanmakta güçlük çekebilirsiniz. Yoğun bir günün ardından sessiz bir ortamda çalışmak, uykunuzun daha çok gelmesine neden olabilir.

3. Kilo Problemleri Yaşayabilirsiniz

Sağlık Sorunu

Gece çalışırken karnınız acıkır ve eliniz direkt atıştırmalıklara gider. Bu alışkanlıktan uzak durmanızda yarar var. Durmadığınız taktirde, kilo ve sağlık açısından problemlerle karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Uyku düzeninizin bozulması aynı zamanda yeme düzeninizin de bozulmasına yol açar.

Bu içeriğimizi de okuyabilirsiniz: 

Uzaktan Mı Çalışıyoruz, Çalışmaktan Mı Uzağız?

Öğrenme Kalitesini Arttıran Etkenler


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.