Öğrenci Kariyeri Banner

Harvard Üniversitesi'nden En İyi 6 Ücretsiz Kurs

Harvard Üniversitesi'nden En İyi 6 Ücretsiz Kurs

Öğrencilik hayatımızda çoğumuz ücretsiz ve online kurs arayışına giriyoruz. Özellikle bize bilgi birikimi sağlayacak ve faydalı olacak kurslar önceliğimiz oluyor. Bunun yanı sıra kursun kalitesi de oldukça önemli bir etken. Bu yazımızda Harvard Üniversitesi tarafından verilen ücretsiz  ve aynı zamanda kaliteli kursları bir araya getirdik.

 

Harvard Üniversitesi Tarafından Verilen Ücretsiz Kurslar

 

1. CS50'nin Python ve JavaScript ile Web Programlaması

Konular; veritabanı tasarımı, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanıcı deneyimini içerir. Uygulamalı projeler aracılığıyla, API yazmayı ve kullanmayı, etkileşimli kullanıcı arayüzleri oluşturmayı ve GitHub ve Heroku gibi bulut hizmetlerinden yararlanmayı öğreneceksiniz. Kursun sonunda, uygulamaları internette tasarlama ve dağıtma konusunda sizi güçlendiren ilkeler, diller ve araçlar konusunda bilgi ve deneyim kazanacaksınız.

Kurstan Öğrenecekleriniz:

  • Git
  • HTML, CSS
  • Flask
  • SQL
  • APIs
  • JavaScript

Buraya tıklayarak kursa ulaşabilirsiniz.

 

2. Kâr Amacı Gütmeyen Finansal Yönetim Web Semineri: Muhasebe ve Finansal Tablolara Giriş

Kâr Amacı Gütmeyen Muhasebe ve Mali Tablolara Giriş web semineri serisi, finans veya muhasebe konusunda çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan kişilere temel kar amacı gütmeyen muhasebe kavramlarını ve mali tabloları tanıtmak için tasarlanmıştır.

Buraya tıklayarak seminere ulaşabilirsiniz.

 

3. CS50: Bilgisayar Bilimine Giriş

Bu, önceden programlama deneyimi olsun veya olmasın, Harvard Üniversitesi'nin bilgisayar bilimi entelektüel girişimlerine ve ana dallar ve ana dallar için programlama sanatına giriş yaptığı CS50x'tir. David J. Malan tarafından öğretilen giriş seviyesi bir kurs olan CS50x, öğrencilere algoritmik olarak düşünmeyi ve problemleri verimli bir şekilde çözmeyi öğretir. Konular arasında soyutlama, algoritmalar, veri yapıları, kapsülleme, kaynak yönetimi, güvenlik, yazılım mühendisliği ve web geliştirme yer alır. Diller arasında C, Python, SQL ve JavaScript ile CSS ve HTML bulunur. 

Buraya tıklayarak kursa ulaşabilirsiniz.

 

4. CS50: Python ile Yapay Zekaya Giriş

CS50'nin Python ile Yapay Zekaya Giriş, modern yapay zekanın temelindeki kavramları ve algoritmaları araştırıyor, oyun oynama motorları, el yazısı tanıma ve makine çevirisi gibi teknolojilere yol açan fikirlere dalıyor. Uygulamalı projeler aracılığıyla öğrenciler, grafik arama algoritmaları, sınıflandırma, optimizasyon, pekiştirmeli öğrenme ve yapay zeka ve makine öğrenimindeki diğer konuları kendi Python programlarına dahil ettikleri için arkasındaki teoriye maruz kalırlar. Kursun sonunda öğrenciler, makine öğrenimi için kütüphanelerde deneyim kazanmanın yanı sıra kendi akıllı sistemleri tasarlamalarını sağlayan yapay zeka ilkeleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Buraya tıklayarak kursa ulaşabilirsiniz.

 

5. Liderlik Egzersizi: Temel İlkeler

Bu giriş kursunda, uyarlanabilir baskıların hepimize meydan okumaya devam edeceği değişen bir dünyada liderlik etme stratejilerini keşfedeceksiniz. Karmaşık organizasyon sistemlerine yaklaşmanın yeni yollarını keşfedecek ve hepimizin karşı karşıya olduğu iş üzerinde düşünceli eylemlerde bulunacaksınız. En önemlisi, en çok ilgilendiğiniz liderlik zorlukları üzerinde nasıl ilerleyeceğinizi düşüneceksiniz.

Buraya tıklayarak kursa ulaşabilirsiniz.

 

6. İstatistikler ve R

Verileri R ile analiz ederken p-değerlerini ve güven aralıklarını anlamak ve hesaplamak için istatistiksel çıkarımın temellerini öğreneceksiniz. Kavramlar ve uygulama arasındaki bağlantıyı kurmaya yardımcı olacak şekilde R programlama örnekleri sunulacak. R programlama gerektiren problem setleri, temel veri analizlerini anlama ve uygulama becerisini test etmek için kullanılacaktır. Yeni veri setlerini keşfetmek ve en uygun yaklaşımı belirlemek için görselleştirme teknikleri kullanılacak. Veriler standart yaklaşımların gerektirdiği varsayımlara uymadığında, güçlü istatistiksel teknikleri alternatifler olarak tanımlanacak. Verileri analiz etmek için R komut dosyalarını kullanarak, tekrarlanabilir araştırma yürütmenin temelleri öğretilecek.

Buraya tıklayarak kursa ulaşabilirsiniz.

 

Bu haberlerimize de göz atabilirsiniz:

Online ve Ücretsiz 5 Kurs Önerisi

Bill Gates'in Önerdiği Ücretsiz 5 Yazılım Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Ücretsiz Dil Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Mimarlık Kursu

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.