Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Hafta Sonu Müze Geziyoruz! Oturduğunuz Yerden Gezebileceğiniz 9 Sanal Müze

Bu Hafta Sonu Müze Geziyoruz! Oturduğunuz Yerden Gezebileceğiniz 9 Sanal Müze

Pandemi hepimizin düzenini bozsa da bu durumu kendi lehimize çevirebiliyoruz. Evde otururken boş durmak yerine kendimizi geliştireceğimiz aktivitelere yönelmişken sanatseverler konum önemi olmadan müze gezmenin keyfini çıkarıyor. Belki de dünya gözüyle görme şansımızın olmayacağı müzeleri online gezmeye ne dersiniz?

Her yaşa hitap eden 9 müzeyi sizler için derledik.

 

1.Pergamon Museum, Berlin

Pergamon Museum

Dünyanın en önemli ve Almanya'nın en büyük müzelerinden bir tanesi olan Pergamon Museum (Bergama Müzesi)'da İslam Sanatı Müzesi, Antik Yakın Doğu Müzesi ve Antik Çağ Koleksiyonu gibi bölümler mevcut. Pergamon Altarı, Babil Kapısı, Milet Agora Kapısı ve Bergama Zeus Tapınağı gibi birçok önemli eseri Pergamon Museum'un sanal müzesini gezerek keşfedebilirsiniz.

Hemen gezmek için tıklayın.

2.Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi, Seul

Seul Müze

Modern ve çağdaş sanat müzesi ve farklı dönemlerden kalma ulusal eserleri bir arada barındırıyor. 

Hemen gezmek için tıklayın.

3.The Metropolitan Museum of Art, New York 

The Metropolitan Museum of Art, New York 

New York'un ikonik müzelerinden bir tanesi olan Metropolitan Museum Of Art'ta oldukça önemli eserler bulunuyor. Burada Roma, Yunan, Mısır ve eski doğu dönemlerinden birçok eser mevcut. Oldukça büyük bir müze olan bu yeri normalde gezmesi 2 günü alıyor. Fakat online olarak dilediğiniz zaman müzeden çıkış yapabilirsiniz. J  Geziye başlamak için link içinde sağda bulunan sarı insan emojisine tıklayın.

Hemen gezmek için tıklayın.

4.Beylerbeyi Sarayı Müzesi, İstanbul 

Beylerbeyi Sarayı Müzesi, İstanbul 

Agop Balyan ve Sarkis Balyan tarafından Sultan Abdülaziz adına 1864 yılında inşa edilen bu yapı Osmanlı mimarisi ve yaşantısını anlayabilmek için oldukça önemli bir yapıdır. Bu önemli saray padişah ve ailesi tarafından yazlık saray olarak kullanılmıştır. Günümüzde müze olarak hizmet veren Beylerbeyi Sarayı Müzesi’ni aşağıdaki link üzerinden 360 derece sanal tur ile gezmek mümkündür.

Hemen gezmek için tıklayın.

5.Louvre Müzesi, Paris 

Louvre Müzesi, Paris 

Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesi olan Louvre Müzesi Paris'te Sen Nehri kıyısında bulunmaktadır. Louvre Müzesin'de Mona Lisa gibi oldukça önemli 350 bin eser yer almaktadır. Siz de Louvre Müzesi'nin Cam Piramit, Kraliyet Bahçeleri, Batı Avrupa, Mısır ve Doğu Avrupa gibi önemli kısımlarını online olarak gezebilirsiniz. Aşağıdaki linke tıkladıktan sonra sayfayı aşağı indirin ve gezmek istediğiniz kısımı seçin.

Hemen gezmek için tıklayın.

6.British Museum, Londra

British Museum, Londra

Önemli binlerce esere ev sahipliği yapan ve Londra’ya gidip müzeyi tamamen gezmek istediğinizde gezinin tüm gün bile sürebildiği müze.

Hemen gezmek için tıklayın.

7.Göbeklitepe, Şanlıurfa

Göbeklitepe, Şanlıurfa

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 2018 yılında giren bu yer Stonehenge'den 7.000 yıl, Mısır Piramitleri'nden 7.500’dan daha eski. Bununla birlikte "göçebe toplulukların tarımı öğrenerek yerleşik hayata geçtiği" gibi birçok tezin çürümesine neden olan bir yer.

Hemen gezmek için tıklayın. 

8.Van Gogh Müzesi, Amsterdam

Van Gogh Müzesi, Amsterdam

Van Gogh'un enteresan hayat hikayesini, 37 yıllık yaşamına sığdırdığı sanat eserlerini içeren bu müzeyi gezmeden önce mutlaka okumalısınız. Kardeşi Theo Van Gogh’un, Vincent Van Gogh’un eserlerini bir araya getirmesiyle ilk adımlarının oluştuğu bu müzeyi sanal olarak gezebilirsiniz.

Hemen gezmek için tıklayın.

9.Oyuncak Müzesi, İstanbul

Oyuncak Müzesi, İstanbulİstanbul'da yaşayan herkesin muhtemelen en az bir kez ziyaret ettiği bu güzel müze artık parmaklarınızın ucunda. 

Hemen gezmek için tıklayın.


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.