Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Mimarlık Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Mimarlık Kursu

Üniversitede hangi bölümü okursak okuyalım, bilgi birikimimiz için dersler tek başına yeterli olmuyor. Kendimizi belli bir alanda geliştirmek istiyorsak kurs veya benzeri eğitimlerle kendimize yatırım yapmamız gerekiyor. Artık internette sayısız alanda kurs imkanının olduğunu görebiliyoruz. Her geçen gün karşımıza yeni kurs ve eğitimler çıkıyor. Bu kurslara online şekilde ulaşabilmek de öğrencilere çok büyük avantaj sağlıyor. Bu yazımızda da en iyi üniversitelerin çevrimiçi olarak vermiş olduğu mimarlık kurslarını sizler için derledik. Mimarlık öğrencisiyseniz veya mimarlığa ilginiz varsa bu kurslara göz atmanızı öneririz. Unutmayın; kendinize ne kadar çok yatırım yaparsanız, kariyerinizde o kadar sağlam adımlar atarsınız. 

Mimarlık Kursları

1. Mimarlık Stüdyosu Manzaralarda İnşa Etme - Ücretsiz Çevrimiçi Kurs (Jan Wampler, MIT)

MIT'de Mimarlık Profesörü Jan Wampler tarafından verilen bu lisans dersi, “İnşa edilmiş ve doğal dünya arasında süreklilikler kuran bir peyzaj içinde inşa etmek için gereken becerileri tanıtır. Öğrenciler, seçilen bir site için peyzaj ve iklim analizi yoluyla uygun şekilde inşa etmeyi ve çizimler ve modeller aracılığıyla tasarım kararlarını kavramsallaştırmayı öğrenirler. 

Kursun dersleri  YouTube ve iTunes'da oynatma listeleri aracılığıyla bulunabilir . Kurs materyalleri ve kurs müfredatı dahil olmak üzere kurs hakkında daha fazla bilgiyi MIT web sitesinde bulabilirsiniz.

2. Mimarlık Tarihi - Ücretsiz Çevrimiçi Kurs (Ohio State)

Yakın zamanda Eski Dünya'yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız , iTunes'ta kısa süre önce başlatılan ücretsiz bir kurs olan The History of Architecture ile birkaç dakika geçirmelisiniz.  Ohio Eyaletinde Jacqueline Gargus tarafından verilen kurs, toplu olarak Batı mimarisinin klasik bir incelemesini sunan 39 video dersi içeriyor. 

3. Mimari Yapmak - Massive Open Online Course (MOOC) (IE School of Architecture and Design)

Mimari yapmak, mesleğin temellerinden başlayıp ölçekli bir site modelinin üretilmesiyle sonuçlanan bir mimarın zihnine ve çalışmasına benzersiz bir bakış açısı sunar. Bu ders, Mimarlık alanında lisans derecesi almak isteyenler için ideal bir hazırlık görevi görüyor. Bu kurs ayrıca; esnek, ilgi çekici ve eğlenceli içeriği ile bu alanda bilgilerini artırmak isteyen herkes için erişilebilir. 

4. Roma Mimarisi -  Ücretsiz Çevrimiçi Kurs ( Diana EE Kleiner , Yale)

Yale profesörü Diana EE Kleiner tarafından öğretilen  bu kurs, "şehir planlaması, bireysel anıtlar ve duvar resimleri de dahil olmak üzere dekorasyonlarına vurgu yaparak Roma ve imparatorluğunun büyük binalarına ve mühendislik harikalarına bir giriş" sunuyor.

Kursun tanımı: Roma, Pompeii ve Orta İtalya'daki mimari gelişmeler vurgulanırken aynı zamanda şu anda Kuzey İtalya, Sicilya, Fransa, İspanya, Almanya, Yunanistan, Türkiye, Hırvatistan, Ürdün, Lübnan, Libya ve Kuzey Afrikagibi yerlerdeki alan ve yapıların bir incelemesini de sunuyor. Dersler, Profesör Kleiner'in kişisel koleksiyonundan olmak üzere 1500'den fazla resimle anlatılıyor. 

5. Mimarlıkta Sürdürülebilirlik: Disiplinlerarası Bir Giriş -  Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) (University Polytechnic Valencia)

Bu ders, günümüz mimarisinde sürdürülebilirlik uygulamalarını tanımlayan temel unsurları ve eğilimleri tanıtıyor ve öğrencilerin performansı ve kentsel politikaları değerlendirmek için kavramsal bir mahalle modeli geliştirmelerini de sağlıyor. Aynı zamanda performans değerlendirmesi ve kentsel politikaları içeren disiplinler arası bir yaklaşımı izliyor. 

6. Şehir Formu Teorisi -  Ücretsiz Çevrimiçi Kurs (Julian Beinart, MIT)

Bu ders, yerleşim yerlerinin alması gereken biçime ilişkin kuramları kapsar ve zaman içinde çeşitli kent biçimi kuramlarının örneklerini inceleyerek betimleyici ve normatif kuram arasında bir ayrım yapmaya çalışır. Vaka çalışmaları, modern şehrin kökenlerini ve on dokuzuncu yüzyıl kentinin dönüşümü ve organizasyonu da dahil olmak üzere ortaya çıkan şekli hakkındaki teorileri vurgulayacaktır. Örnekler ve tarihsel bağlam aracılığıyla, şehir yapımı, sosyal yapı ve fiziksel tasarımla ilgili olarak şehir biçiminin güncel sorunları tartışılacak ve analiz edilecektir. 

MIT web sitesinde, ders notları ve okumaların yanı sıra kurs için bir müfredat bulabilirsiniz . Toplam 26 ders videosu yukarıda veya YouTube  ve iTunes'da izlenebilir. 

 

 

Kaynak

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.