Öğrenci Kariyeri Banner

Güçlü Yönlerimizi Kariyerimizde Nasıl Daha Etkili Kullanabiliriz ?

Güçlü Yönlerimizi Kariyerimizde Nasıl Daha Etkili Kullanabiliriz ?

 

Günlük hayatımızda birçok kez güçlü ve zayıf yönlerimizin sınandığı durumlarla karşılaşıyoruz. Bazen kendimizi sorguluyoruz neden bugün başarısız oldum diye, kimi zamanda mutluluktan havalara uçabileceğimiz deneyimler yaşıyoruz. Bu bahsettiğim iki zıt kutupta sizin içinizde olan benliğinizle ilgili durumlar. Kimi zamanlar başarısızlıklarımızı olumsuzluk olarak değerlendirebiliyoruz ama tabuları tersine çevirip birde tersten baksak ? Belki olumsuz sandığımız durumlar bizim kendimizi keşfetmemizi sağlayan temellerdir…

Mutluluğunuzu oluşturan güçlü yönlerinizi gerçek anlamda keşfettiğinizde bu size huzur getirir; lakin zayıf yönlerinize odaklanmanız sizi dipsiz bir karanlığa sürükler. Bu yüzden şimdi güçlü yönlerimizi nasıl keşfedeceğimizi, nasıl daha etkili kullanacağımızı irdeleyelim.

Güçlü Yönleriniz

Güçlü Yönleriniz Nelerdir ?

Güç çok nesnel bir tanım gibi duruyor olsa da herkesin güçten anladığı anlam farklı olabilir. Öncelikle güç dendiği zaman birçoğumuzun aklında canlanan ve dünyada kabul gören nitelikleri sunmak istiyorum, bu niteliklerin sizde canlandırdığı, size yakın gelen o hissiyatı düşündüğünüz zaman ‘evet bu bana güç verir diyebileceğiniz’ kelime belki de içinizde olan güçtür…

  • Bilgelik
  • Cesaret
  • Hümanizm
  • Dürüstlük
  • Ilımlılık
  • Minnettarlık

Bu özellikler aslında bir bakıma öz-değer olarak da ifade edilebilir. Biraz içlerini doldurmak gerekirse; bilgeliğin içinde ilham, merak, açık beyinlilik, bilgi merakı, bakış açısı bulunur. Cesaret ise; zorluklarla mücadele edebilme gücü, kendine ve diğerlerine karşı dürüst olabilmeyi kapsar. Sorumluluklarının farkında olma, sebat gösterebilme ve enerjik olabilmek de tahmin edilemeyen ancak cesaretli olabilmenin getirileri arasındadır. Hümanizmin içinde ise son yıllarda gittikçe önemini arttıran duygusal zeka yer alır. Duygusal zeka çevrenizdekilerin his ve duygularından en az kendi his ve duygularınız kadar farkında olabilmektir. Diğerlerine karşılıksız iyilik sunmak, yakın ve sevgi dolu ilişkilere değer olduğunu bilmektir.

Dördüncü bir özellik olan dürüstlük ise herkese eşitliği sunmakla berabek lider olabilme özelliğini taşımaktır. Genellikle avukatlarda, adaletle yakından ilişkili kimselerde bulunan bir yetidir. Ilımlılık yeni duyduğumuz bir kavram olabilir. Sağduyulu olmayı işaret eden alçak gönüllülük ve tevazu gibi özellikler bazen zayıflık olarak algılansa da aslında kişiye öz-düzenleme yetisi kazandırarak problemlerin üzerinde pek fazla durmadan sonuca ulaştırabilen bir etkisi de vardır.

Minnettarlık gelecekle ilgili umut dolmak, şükran duymak, güzelliği görebilmek ve görünür kılmak, hayatın içinde neşeyi yakalamak ruhu beslemenin de önemine inanan insanların özelliği olarak sıralanabilir.

Güçlü Yönlerimiz

Güçlü Yönlerimizin Kariyerimize ve Hayatımıza Etkisi

Özellikle son yıllarda sadece üniversite bitirmek birçoğumuzu gelişim açısından tatmin etmiyor. Ki bu çok haklı bir hissiyat. Mezun kişilerin çoğalmasıyla birlikte bizleri diğer kişilerden ayıracak olan şey bu güçlü yönlerimizi verimli bir şekilde ve yönde kullanmak olacaktır. Her ne olursa olsun bizleri bırakmayacak olan şey içimizdeki benliğimizdir, bu sebeple onu geliştirmek kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliktir.

İşinizde lider olabilmeniz, takım çalışması yapabiliyor olmanız ve takım arkadaşlarınızla uyum içinde çalışıyor olabilmeniz sizi muhtemelen iyi etkileyecek önemli yönlerdendir.

Güçlü Yönler ve Başarı

Güçlü Yönlerimiz ve Başarı

Zorlanmadan başarıya ulaşmak pek mümkün bir durum değildir. Zaten kolaylıkla elde ettiğimiz şeylerin bizlerde anlamı o kadar da uzun vadeli olmayabilir. O ulaştığımız şey anlamlı olmalı, özel olmalı. Kendinizi başarılı ve iyi hissettiğiniz konuları, durumları düşünün. Ne yapıyordunuz, neye ulaşmıştınız, neyi öğrenmiştiniz, sizi oraya ne ulaştırmıştı ? Bu sorulara verdiğiniz cevaplar kendinizi keşfetmenizde size yol arkadaşlığı yapabilir…

 

Güçlü Yönlerinizi Nasıl Ortaya Çıkarırsınız ?

Kendimizi keşfettikçe başarı oranımız artar. İnsan kendini sevdikçe başarılı olabilir, kendine inandıkça… Bu hayatta yanınızda olacak yegane şey kendi benliğinizdir. O yüzden kendinizi keşif yolculuğuna çıktığınız her an hayatınız için size yenilikler, değişimler getirecektir. Başaramam diye bir şey yok, yeter ki isteyin ve bu hayat yolculuğunuzda kendinizi keşfedin. Okuyun,araştırın, dışarı çıkın, yeniliklere ve değişimlere açık olun. Güç kaçınılmaz bir son olacaktır.

Güçlü Yönler ve Başarı

Güçlü Yönleriniz Başarı Getirir mi ?

Çaba, azim, istikrar ve eğitim başarı için olmazsa olmaz gereklerdendir. Bunlarla birlikte güçlü yönlerinizi kombinasyonladığınız takdirde neden başarı gelmesin ? Ve en önemlisi kalıpların başarı anlayışı değil sizin başarı anlayışınız sizi mutlu edecek.

 

Kariyer, güç ve başarı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için bu yazılarımızı da inceleyebilirsiniz:


Büşra Canpolat

Kocaeli Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.