Öğrenci Kariyeri Banner

Getir 3 Ülkeden Daha Çekilme Kararı Aldı!

Getir 3 Ülkeden Daha Çekilme Kararı Aldı!

Özellikle pandemi döneminde hızlı bir şekilde büyüyen ve Avrupa pazarına giren Getir ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Kısa bir süre önce Fransa'dan çekilme kararı alan Getir, şimdi de Fransa, İtalya ve Portekiz'den çekileceğini duyurdu. Birkaç gün önce de Birleşik Kralık'ta bulunan ekipmanlarını satışa çıkarmaya başlayan Getir'den gelen haberler pek iyi değil.

Getir İspanya, İtalya ve Portekiz'den Çekilemeye Karar Verdi!

Şirketten yapılan açıklamaya göre Getir'in üç ülkeden daha çekilecek olması mevcut pazarlarındaki büyümeyi arttıracak. Getir'in yaptığı açıklama şu şekilde:

"Dünyada dakikalar içinde market ürünleri teslimatı iş modelinin yaratıcısı Getir, İspanya, İtalya ve Portekiz’den ayrılma niyetinde olduğunu ve süreci mevzuatlara  uygun olarak yürüteceğini açıkladı. Eş zamanlı yeni bir yatırım turunu da  tamamlamak üzere olan şirket, cirosunun %96’sını oluşturan Türkiye, İngiltere, ABD, Almanya ve Hollanda’da faaliyetlerine devam edecek. Getir'in bu kararı, finansal kaynaklarını operasyonel kârlılık ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarının daha yüksek olduğu mevcut pazarlara odaklamasına olanak tanıyacak. Getir, İspanya, Portekiz ve İtalya’daki tüm çalışanlarına, gayretli ve özverili çalışmaları için teşekkür etti."

Getir'in üç ülkeden daha çekilme kararı vermesi haberleri çok daha şaşırtıcı olmadı. Çünkü bundan bir ay kadar önce elde edilen bilgiler, Getir'in İspanya'dan çekildiğini, ülkedeki işçi sendikasının Getir'i eleştirdiğini ortaya çıkarmıştı.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.