Öğrenci Kariyeri Banner

Ekonominin Ne Zaman Düzeleceği Açıklandı!

Ekonominin Ne Zaman Düzeleceği Açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, güncel enflasyon tahmini verilerini açıkladı. Erkan, ekonominin ne zaman düzeleceği konusunda tarih de verdi.

Türkiye uzun bir süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Neredeyse her gün, her şeye zam geliyor. Enflasyon rakamları, kur dalgalanmaları ve diğer parametreler de durumu özetliyor. Konunun önemli muhataplarından biri olan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ise daha da kötü günlerin önümüzde olduğunu belirten dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ekonominin Düzeleceği Tarihi Açıkladı!

TCMB'nin geçmişte yaptığı açıklamalarda, yıl sonu enflasyon oranının yüzde 22,3 olacağı söyleniyordu. Erkan ise, bu oranı çok sert bir şekilde revize etti. Yaptığı açıklamada yıl sonu için revize edilmiş enflasyon oranının yüzde 58'e çıkarıldığını söyleyen Erkan, ekonominin ne zaman düzeleceğini de açıkladı.

Erkan tarafından yapılan açıklamaya göre; kademeli olarak yükselişini sürdürecek olan enflasyon, 2024'ün ikinci çeyreğinde yüzde 60 seviyesi ile zirveyi görecek. Erkan'a göre yeni para politikaları ile sıkılaştırma önlemleri de bu dönem itibarıyla etki göstermeye başlayacak. 

Erkan, ekonominin ne zaman düzeleceğiyle ilgili; "2025 yılı sonrasını istikrar döneminin başlangıcı olarak görüyoruz. Bu dönemde enflasyondaki gerileme hızlanırken, öngörülebilirlik artacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.