Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi İşverenleri Açıklandı!

Dünyanın En İyi İşverenleri Açıklandı!

Forbes, "Dünyanın En İyi İşverenleri 2023" listesini yayınladı. Listede bu yıl 700 şirket yer aldı. Dünyanın en iyi işvereninin Samsung olarak gösterildiği listede, Türkiye'den de 1 şirket yer aldı.

Forbes, her yıl düzenli olarak yayınları "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesinin 2023 versiyonunu paylaştı. Geçtiğimiz yıl yayınlanan listede, Türkiye'den iki şirket yer almıştu. Bu şirketler, 161. sırada bulunan Koç Holding ile 574. sırada bulunan Sabancı Holding'di.

Yeni listeye baktığımızda ise, Sabancı Holding'in en iyi işverenler arasından çıkarıldığı görülüyor. Koç Holding, gerilemiş olsa da listede yer almaya devam ediyor. Şirket, 2023 yılı için dünyanın en iyi 434. işvereni olarak gösterildi.

İşte Dünyanın En İyi 10 İşvereni:

  1. Samsung Electronics
  2. Microsoft
  3. Alphabet
  4. Apple
  5. Ferrari
  6. IBM
  7. Adobe
  8. Costco Wholesale
  9. BMW Group
  10. Cisco Systems

Fosbes tarafından hazırlanan listenin ilk 10 sırasına baktığımızda, teknoloji üzerine çalışan 7 firmanın yer aldığı görülüyor. Forbes, bu araştırma için 50'den fazla ülkede 170 binden fazla çalışan ile anket yaptı. Bu ankette; bir çalışanın, çalıştığı firmayı ne kadar tavsiye ettiği, firmanın uzaktan çalışmaya, izinlere ve yeniliklere nasıl baktığı gibi konularda sorular yöneltildi. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.