Öğrenci Kariyeri Banner

Ekonomi Meraklılarının Okuması Önerilen 9 Kitap

Ekonomi Meraklılarının Okuması Önerilen 9 Kitap

Ekonomi herkesin hayatında büyük bir yer kaplayan bir olgu. Bu yüzden karşımıza ekonomi ile ilgili olan birçok kaynak çıkıyor. Bu kaynaklar denizinde sizlere yardımcı olabilecek ve öğrenmek istediklerinizle ilgili hem genel hem de ayrıntılı bilgi sunabilecek kaynaklara gelin beraber göz atalım.

Ulusların Zenginliği - Adam Smith

uluslar zenginlik

Tarihte ekonominin başlangıcını sağlayan bu eser yıllar boyunca çeşitli açılardan geleceğe ışık tutmuş ve günümüzdeki ekonominin temelinin atılmasını sağlamıştır. Arzu edenler için İngilizce okunması da tavsiye edilmektedir ancak terminolojiye hakim olunması daha uygundur.

Görünmeyen Ekonomist-Tim Harford

ekonomist görünmeyeb tim harford

Ekonomi konusunda adını globalde sıkça duyabileceğiniz Tim Harford'ın ekonomiye giriş amaçlı ele aldığı bu eserinde farklı açılardan olayları öğrenme fırsatı yakalayacaksınız.

Sevgili Görünmeyen Ekonomist - Tim Harford

görünmeyen ekonomist ekonomi tim harford

Bir devam niteliği taşıyan bu eserinde ise Harford gündelik hayatta karşımıza çıkan durumlara ekonomi yaklaşımını benimseyerek açıklamalarda bulunmuştur.

Doğal İktisat- Robert H. Frank

doğal iktisat ekonomi

Ekonominin sıkıcı bir gerçek olduğunu düşünenlerin kesinlikle okuması gereken bu eserde günümüzde yer aldığı ve aslında farkında bile olmadığımız konularına değiniliyor. 

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - Steven Hiatt

ekonomik tetikçi itiraf kitap

Seri niteliği taşıyan olan bu 4 kitap sayesinde ekonomi hakkında eğlenerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ülkemizde ekonomi alanında ise adını ilk sıralarda duyacağınız ve blogunda da çeşitli yazılar yayınlayan Mahfi Eğilmez'in ekonomi ve iktisat üzerine çeşitli kitapları bulunmasına rağmen öncelikli olarak tavsiye edilen 4 kitabı vardır.

Bunlar:

Kolay Ekonomi - Mahfi Eğilmez

kolay ekomomi  Mahfi eğilmez

En basit ekonomi terimlerini mercek altına yatırıldığı ve tanımlamalarını yapıldığı bu eserde ekonomiyi en basit haliyle anlatmak amaçlanmıştır.

Mikro Ekonomi - Mahfi Eğilmez

Mikro ekonomi mikroekonomi Mahfi eğilmez

Mikro Ekonomi adlı kitabında üretim, tüketim, bölüşüm, yatırım, tasarruf gibi günlük hayatta kullanılan ve aşina olunulan kavramları açıklamaktadır.

Makro Ekonomi - Mahfi Eğilmez

Makro ekonomi makroekonomi  Mahfi eğilmez

Mahfi Eğilmez'in bu eseri ekonomi ile ilgilenenlerin başucunda bulunması gereken ve parçaların nasıl bir bütün oluşturduğunu açıklar nitelikte bir kitaptır.

Türkiye Ekonomisi - Mahfi Eğilmez

Türkiye ekonomi ekonomisi  Mahfi eğilmez

Genel olarak Türkiye’nin ekonomik yapısını, Türk Lirasını ve içinde bulunulan parasal düzeni, ekonomi yönetimini sırasında görev alan kurumları, ülkenin dış ekonomik ilişkilerini ve zaman zaman borçluluğunu da içeren bir ekonomik çerçeve oluşturmaktadır. Kitabın son bölümünde ise birçok kitaptan farklı olarak ülkenin içinde bulunduğu son durumdaki güncel sorunlarına da yer verilmektedir.
 

 

Daha önceden alanlarına göre öneri niteliğinde derlediğimiz kitaplara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Okuması Gereken 7 Kitap

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Bir Girişimcinin Okuması Gereken 5 Kitap

Ekonomi Meraklılarının Okuması Gereken 5 Mükemmel Kitap!

 

Özgün İçerik 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.