Öğrenci Kariyeri Banner

Python Öğrenmek İçin 5 Sebep

Python Öğrenmek İçin 5 Sebep

Python, son yıllarda kullanımı çokça yaygınlaşmış bir programlama dilidir. Popülerliği yıldan yıla artan bu dilin diğer programlama dillerine oranla birçok avantajı vardır. Dünyada en çok kullanılan dillerden biri olması, nesne yönelimli programlamaya olanak sağlaması ve machine learning, yapay zekâ gibi konularda oldukça fonksiyonel bir dil olması bu avantajlardan birkaç tanesidir.

Programlama dili öğrenmek istiyorum ama hangi dili öğreneceğimi bilmiyorum diyorsanız haydi gelin sizler için hazırladığımız içeriğimize bir göz atın!

 

1. Yeni Başlıyorsanız Python’u Hızlıca Öğrenebilirsiniz.

python

Eğer daha önce bir programlama dili öğrenme geçmişiniz yoksa Python öğrenmek sizin için doğru tercih olabilir. İnsan diline yakın olan yazım tipiyle öğrenmesi oldukça kolaydır.

 

2. Açık Kaynak Kodlu Bir Dildir.

python

Python, açık kaynak kodlu bir programlama dili olup topluluklar tarafından sürekli geliştirilen bir dildir. Bu sayede sürekli geliştirilen dil, güncelleme almaya da devam etmektedir.

 

3. Birçok Amaca Yönelik Uygulama Geliştirmeye Olanak Sağlar.

Web programlama, oyun programlama ve daha birçok programlama çalışması yapmak için Python çok iyi bir tercihtir.

 

4. Dünya Çapında Kullanımı En Yaygın Dillerden Biridir.

python

Dünyada en çok kullanılan programlama dillerinden bir tanesi olan Python, 2020 verilerine göre aynı zamanda en çok gelir sağlayan dildir. Yaygın olarak kullanılması gelirin yanı sıra dilin sürekli gelişmesine de fayda sağlar.

 

5. Bilimsel Araştırmalarda Kullanılır.

yapay zeka

Yapay zekâ ve makine öğrenmesi araştırmalarında kullanılan MATLAB’in yanı sıra Python’da çokça kullanılır. Dünyada en çok araştırma yapılan bu iki konu için çalışan yazılımcıların sayısı da Python’un avantajları sayesinde gitgide artmaktadır.

 

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz:

Python Mı, Piton Mu?

Veri Bilimi İçin Öğrenmeniz Gereken 3 Programlama Dili


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.