Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Taktiklerle IELTS Sınavında Rakiplerinizi Eleyin!

Bu Taktiklerle IELTS Sınavında Rakiplerinizi Eleyin!

İngiltere, Amerika veya İtalya gibi bir ülkede okumak veya çalışmak gibi bir isteğiniz varsa IELTS’den iyi bir puan almalısınız. Size yardımcı olacak bu muhteşem taktikleri derledik.

1) Gireceğiniz Sınavı İyi Tanıyın

Sınavda sizi nelerin beklediğini öğrenerek başlamak iyi ve sağlam bir adım olacaktır. Tam olarak sizden isteneni öğrendikten sonra planlı bir çalışma programı yababilirsiniz.

IELTS, iki farklı modülden oluşuyor. Akademik modül, eğitim ve kariyer amaçlı; genel modül ise göçmenlik veya staj düşünenler için uygulanıyor. İki modülün aşamaları da aynı. Fakat akademik modül daha çok teknik terim ve kalıp içerirken genel modül biraz daha gündelik dil üzerine. Bu da akademik teste gireceklerin akademik makaleler ve kelimeler üzerine çalışması, genel teste gireceklerin ise gündelik kalıpları öğrenmesi daha doğru olacağı anlamına geliyor. Hangi sınava gireceğinizi seçtikten sonra işe koyulun!

2) Zaman Yönetimi Konusunda Kendinizi Geliştirin

İkinci aşama olarak sürenizi iyi kullanmayı öğrenmelisiniz. Yetiştirememek gibi bir problemle karşılaşmamak için pratiklerinizi süre tutarak yapmanızı öneriyoruz. Yapabileceğiniz hâlde süre sıkıntısından dolayı başarılı olamadığınız sorular ve bölümler puanınızı olumsuz etkileyecek, bunu unutmayın!

3) Elinize Geçen Her Yabancı Kaynağı Okuyun

Çeşitli kaynaklardan reading alıştırmaları yapmak; okuma hızınızı artırarak zamanı doğru kullanmaya yardımcı olacak, okuduğunu anlama becerisi üzerinde de pozitif etki sağlayacaktır. Üstelik düzgün, anlaşılır ve doğru bir telaffuz sahibi olabilmeniz için de oldukça faydalıdır.

Haber siteleri, akademik makaleler yayınlayan siteler, sınav hazırlığına yönelik yazılı yayınlar ve hatta önceki senelerde çıkmış soru ve başlıklarını mutlaka okumalısınız. Kısacası sınava dair elinize ne geçerse analiz ederek ve detaylı bir şekilde inceleyin. Kaynakları arttırmanın faydasını kısa bir sürede göreceksiniz.

4) Yabancı Televizyon ve Radyo Kanalları Dinleyin

IELTS’de puan kaybettiren bölümlerin başında listening geliyor. Çünkü test sırasında sadece bir kez dinleme imkânınız var. Bu da demek oluyor ki duyduğunuz hiçbir şeyi kaçırmamalısınız. Testin bu bölümünü garantilemek sizi diğer adayların oldukça önüne geçirecektir.

Genel modül için İngilizce altyazılı dizi filmlerden, akademik modül için bilimsel yayınlar yapan kanallardan faydalanabilirsiniz. Daha basit ve rahat bir başlangıç istiyorsanız İngilizce haber kanallarından da yararlanabilirsiniz.

5) Yeni Kelime Öğrenme Metotları Geliştirin

Anlatmak istediğinizi doğru sözcükleri seçerek anlatırken, testte cevaplayacağınız pasajda gördüğünüz sözcüğün anlamını düşünürken ya da yazacağınız yazıda cümle kurarken öğrendiğiniz her yeni kelime size büyük avantaj sağlayacaktır. Yüksek bir puan elde edebilmenin yolu farklı alanlara yönelik zengin kelime dağarcığından geçiyor. 

6) Yazma ve Konuşma Pratiğine Ağırlık Verin

Yazma becerinizi ileri bir seviyeye taşımak amacıyla İngilizce günlük tutmayı deneyebilirsiniz. Ajandanızı da ingilizce doldurmak faydalı olacaktır. Düzgün cümleler kurmanın da bu aşamada çok önemli olduğunu unutmayın!

Speaking bölümünde durum biraz daha değişiyor. Çoğu zaman bir konuşma arkadaşına ihtiyaç doğduğu için bu aşamada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bir yakınınızla ikili diyaloglar üzerine çalışabilir veya bunun için bir kursa gidebilirsiniz. Özellikle sınav öncesi prova yapmayı da sakın unutmayın!

7) Uzman Destek Almayı Deneyin

Daha önce sınava girmiş ve istediğiniz puanı alamamış olabilirsiniz ya da çalışırken size rehberlik edecek, IELTS alanında uzman kişilerin yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu gibi durumlarda profesyonel bir destek almayı mutlaka aklınızda bulundurun. IELTS, tüm yabancı dil becerilerinizi aynı anda test ediyor bu anlamda bir uzman önderliğinde çalışmak daha verimli ve doğru olacaktır. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.