Öğrenci Kariyeri Banner

En Popüler Çeviri Programı Google Translate Yerine Kullanabileceğiniz Alternatif Çeviri Programları!

En Popüler Çeviri Programı Google Translate Yerine Kullanabileceğiniz Alternatif Çeviri Programları!

Çeviri programları gün içerisinde sık sık ziyaret ettiğimiz programlardandır. Hergün milyonlarca insan bu programlar üzerinden binlerce çeviri yapmaktadır. Günümüzde hem sosyal hem akademik hem iş ingilizcesi için bu çeviri programları hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Bu programlardan en çok bildiğimiz ve kullandığımız Google Translate. Ancak bilginin doğruluğunu kontrol etmek isteyenler için başka alternatifler de var. İşte onlardan birkaç tanesini sizler için derledik!

En Popüler Çeviri Programı Google Translate Yerine Kullanabileceğiniz Alternatif Çeviri Programları!

1. Reverso

Reverso, akademik İngilizce çalışmaları için en çok tercih edilen çeviri sitelerindendir. Öyle ki Google Translate üzerinden yapılan çeviri hataları sonucu ortaya çıkan kelimeleri bu uygulamada göremezsiniz. Gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz web sitelerinden biridir.

2. Tureng

Tureng, Google Translate'ten sonra en çok kullanılan çeviri uygulaması diyebiliriz. Tureng üzerinden cümle çevirisi yapamazsınız. Ancak doğru kelimeyi kullanmak istiyorsanız Tureng'e güvenebilirsiniz. 

3. ChatGPT

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ChatGPT çeviri için en uygun uygulamalardan biridir. Bu uygulama üzerinden metin üzerinde düzenleme yapabilir hatta yeni metin yazdırılabilirsiniz.

4. Yandex Translate

Her kulvarda Google'a alternatif olarak kullanılan Yandex, çeviri konusunda da Google'ın en büyük rakiplerinden biridir. Eğer Google Translate'den beklediğinizi bulamadıysanız hem cümle hem kelime çevirmek için Yandex başvurabileceğiniz ilk uygulamadır. 

5. Promt.one

Promt One pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir uygulamadır. Fakat oldukça başarılı olan bu site birçok dilde anlık olarak çeviri yapabilmektedir.

6. Cambridge Sözlük

Özellikle akademik İngilizce çevirileri için en çok tercih edilen sitelerden biridir. Güvenirliliği ile Google,Yandex ve Tureng'in en büyük rakibi Cambridge diyebiliriz.

7. Microsoft Bing

Birçok kişi tarafından bilinen Bing Çeviri ile hızlı bir şekilde metinlerinizi ve kelimelerinizi çevirebilmeniz mümkün. Dünya üzerinde birçok insanın kullandığı  Microsoft Bing Translate anlık çevirileri sayesinde insanların hızlı bir şekilde iletişim kurabilmesini sağlamaktadır.

8. DeepL Translator

Alternatif bir çeviri sitesi arıyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken siteler arasında DeepL Translator de bulunuyor. Her gün milyonlarca insan DeppL üzerinden çeviri yaparak dilini geliştiriyor ve iletişim kuruyor.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.