Öğrenci Kariyeri Banner

Dil Öğreniminde 2 Yapay Zeka Uygulaması!

Dil Öğreniminde  2 Yapay Zeka Uygulaması!

Son zamanlarda Chat GPT'nin gelişimiyle dil öğrenimde ne kadar etkili ve faydalı olabileceği fark ediliyor. ChatGPT, yapay zekanın (AI) ve doğal dil işlemenin (NLP) gücünden yararlanarak, dil engellerini ortadan kaldıran ve hem anadili hem de anadili olmayanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar.

Dil Öğrenim İsteğinizi Geliştirmek için ChatGPT Komutlarından Yararlanın

ChatGPT'ye yeni diller ve neden öğrenilmesi gerektiği hakkında sorular sorun. Polyglot'a ya da öğrenene yeni bir dili en iyi şekilde nasıl öğrenebileceğine dair kişiselleştirilmiş ipuçları ve tavsiyeler sağlayabilir. Ayrıca ChatGPT, öğrenene mevcut dil öğrenme stratejileri hakkında geri bildirim sağlayabilir ve daha etkili stratejiler önerebilir. Öğrenene yeni bir dil öğrenmek için bir eylem planı sağlayabilir. ChatGPT, yeni bir dil öğrenmek için kaynakları, materyalleri ve teknikleri belirleyebilir ve yol boyunca rehberlik ederek destek sağlayabilir. Dil öğrenimi için ChatGPT kullanmanın faydaları açıktır. Daha doğru çevirilerin yanı sıra daha kişiselleştirilmiş dil öğretimi sağlayabilir. Ayrıca, geleneksel dil öğrenme hizmetlerinden daha hızlı ve daha uygun maliyetli bir şekilde aktif hale getirilir.

Dil öğrenme deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanmak isteyen kişilere başlamak için en iyi 6 ChatGPT komutu

1. "Bana yeni bir şey öğret." Bu komut, ChatGPT'nin daha hızlı öğrenmenize yardımcı olacak ipuçları ve püf noktaları içeren etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunmasını sağlar.

2. "Telaffuz pratiği yapmama yardım et."  Bu komut, ChatGPT'nin telaffuzunuzla ilgili geri bildirimde bulunarak telaffuzunuzu mükemmelleştirmenize yardımcı olmasını sağlar.

3. "Benim için bir cümle çevir." Bu komut, ChatGPT'nin bir cümlenin doğru çevirisini sunmasını sağlayarak daha hızlı öğrenmenize ve daha karmaşık kavramları anlamanıza yardımcı olur.

4. "Dil hakkında ilginç bir şey söyle." Bu komut, ChatGPT'nin öğrenmeye çalıştığınız dil hakkında ilginç ve bilgilendirici gerçekler sunmasını sağlar

5. “Dil anlayışımı test edin.” Bu komut, ChatGPT'nin size dil becerilerinizi değerlendirmesini sağlayarak ilerlemenizi ölçmenize yardımcı olur.

6. "Bana öğrenmem gereken kelimelerin bir listesini göster." Bu komut, ChatGPT'nin hedef dilinize göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş bir kelime ve kelime listesi sağlamasına olanak tanır.

Dil öğrenimi için ChatGPT Uygulamaları 

Gipi: All English Speaking Pal

Gipi ile konuşun: Yapay zeka destekli asistanınız, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde sloganıyla ingilizcenizi gelişteriminizi sağlayacak harika bir uygulama. Pratik yapmada çok başarılı sanki sizin çok eski bir arkadaşınızmış gibi hiç sıkılmadan konuşabilirsiniz.

CallAnnie 

Bu uygulamasıyla ChatGPT destekli dijital avatar Call Annie ile görüntülü sohbet etme şansına sahipsiniz. Chatgpt altyapısını kullanarak canlı bir şekilde telefon görüşmesi yapabilmenize olanak sağlayan bir chat botu. chatgpt sayesinde epey maharetli. normalde ingilizce konuşuyor lakin türkçe konuşsanız dahi sizi anlayıp ingilizce cevap veriyor. Speaking konusunda pratik yapmanızda size özgüven kazandıracak bir uygulama. 

 

 

 

 

 

 

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.