Öğrenci Kariyeri Banner

Tek Başınıza Evde İngilizce Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler!

Tek Başınıza Evde İngilizce Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler!

Eğer herhangi bir kursa gitmeden, daha pratik yöntemlerle İngilizce öğrenmek istiyorsanız, sizler için derlediğimiz yöntemleri okuyabilirsiniz.

İngilizceye, hayatımızın her alanında ihtiyacımız var. Kısacası İngilizce öğrenmek artık bir tercih değil zorunluluk haline geldi. 

İngilizce öğrenmek için bir kursa gitmenize veya bir sürü para harcamanıza gerek yok. Bir kursun size elbette faydası olacaktır. Ancak daha pratik yollarda var. 

Evde İngilizce Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler!

1. İngilizceyi Hayatınıza Katın

Eğer İngilizce öğrenmek istiyorsak ona hayatımızda yer vermemiz gerekiyor. İngilizce şarkıları tercih edebilir, altyazılı İngilizce dizi ve filmler izleyerek kelime haznemizi ve diksiyonumuzu geliştirebiliriz. Kullanacağınız teknolojik cihazlarda İngilizce dilini tercih etmeniz de maruz kalma sürenizi arttıracağı için faydalı olacaktır.

2. İngilizce Bilen Arkadaşlar Edinin

İngilizce öğrenmenin ilk ve en büyük adımı konuşmak. Etkili bir şekilde konuşabilmek için arkadaş çevrenizde, sosyal medya uygulamalarınızda İngilizce bilen arkadaşlar edinin. Ayrıca yurt dışından sanal dostlar edinerek anadili İngilizce olan kişilerle iletişime geçebilirsiniz. 

3. İngilizce Öğrenmeye Başlamak İçin Bir Yol Arkadaşı Edinin 

Ailenizde ve arkadaş çevrenizde İngiizce öğrenmeye istekli kişiler varsa mutlaka onlarla iletişime geçin. Bir yola biriyle birlikte çıkmak motivasyonunuzu arttıracaktır. Bir kafede buluşun ve sadece İngilizce konuşun,  birlikte İngilizce şarkılar söylemeye çalışın. Motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa o kadar çabuk gelişirsiniz.

4. Öncelikli Tercihiniz İngilizce Olsun

Bir konu hakkında makale okuyorsanız, bu makaleleri İngilizce okumaya çalışın. Sevdiğiniz bir diziyi veya filmi altyazılı bile olsa İngilizce izleyin. Günümüzde hayatımızın bir parçası olan akıllı cihazların dil tercihlerini İngilizce yapın. Ne kadar uzun süre maruz kalırsanız o kadar çabuk öğrenirsiniz.

5. İngilizce Konuşulan Her Ortamda Aktif Olun

İngilizce dilinin konuşulduğu topluluklarda, forumlarda, oyunlarda, Telegram gruplarında vb. aktif olun. Ana dili İngilizce olan insanlarla iletişim kurmak öğrenmenizi kolaylaştıracağı gibi özgüveninizi de arttıracaktır. 

Oyun oynamaktan hoşlanıyorsanız oyunlarla ilgili bir Discord sunucularına katılın ve insanlarla sohbet edin. Netflix üzerinden dizi ve film izlemeyi seviyorsanız İngilizce olarak dizi ve film tartışmaları yapılan bir Telegram grubuna katılın ve diğer insanlar ile etkileşime geçin.

6. İngilizce Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getirin

İngilizce öğrenmekten sıkılırsanız öğrenme süreciniz aksayacaktır. İngilizce öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için evinizin farklı köşelerine post-it ile İngilizce kelimeleri yapıştırabilirsiniz, sevdiğiniz İngilizce şarkıları dinlerken aynı zamanda sözlerini tekrar edebilirsiniz, İngilizce izlediğiniz film ve dizilerde komik replikleri öğrenip kullanabilirsiniz.

7. Dil ile Birlikte Kültürünü de Öğrenin 

Dil öğreniminin ana kurallarından biri o dili konuşan ülkelerin kültürünü öğrenmektir. İngilizce konuşan insanların kültürünü öğrenirseniz onları daha yakından tanırsınız. Onları anlamaya başladığınızda çok daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

8. Sürekli Tekrar Yapın

Kendinize bir çalışma programı hazırlayın. Haftanın belli günlerinde mutlaka İngilizce çalışın. Elbette bu program çok sıkı olmamalı. Örneğin, İngilizce altyazılı bir diziyi sonrasında altyazı olmadan izleyin. Konuşma pratikleri yapın ve çok zaman geçirdiğiniz toplu taşıma araçlarında İngilizce müzik dinleyin.

Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız onu hayatınızın merkezine koymanız gerekiyor.

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.