Öğrenci Kariyeri Banner

Yabancı Dil Öğrenmenizi Hızlandıracak En Etkili Yöntemler!

Yabancı Dil Öğrenmenizi Hızlandıracak En Etkili Yöntemler!

Günümüzde birçok alanda yabancı dile ihtiyaç duyuyoruz. Artık sadece İngilizce öğrenmekte yeterli değil. Çünkü günümüzde İngilizce anadil sayılıyor. Yabancı dil öğrenmek özellikle iş hayatında artık bir artı değil zorunluluk haline geldi. 

Yabancı dil öğrenmek uzun bir yolculuk gibidir. İnsanlar bu yolculukta yavaş ilerlediklerinden şikâyet eder. Peki yabancı dil öğrenme sürecini nasıl hızlandırabiliriz?

İşte yabancı dil öğrenmenizi kolaylaştıracak ve bu dili daha kalıcı hale getirecek birkaç tavsiye...

Yabancı Dil Öğrenmenizi Hızlandıracak En Etkili Yöntemler!

1. Dinlemeyi İhmal Etmeyin

Dinlemek öğrenmenin gerçekleşmesi için yerine getirilimesi gereken en önemli eylemdir. Öğrenmek istediğiniz yabancı dilde müzik, dizi, film, video, podcast vb. dinleyin. Bu sayede kulak doygunluğunuz artacak ve telaffuzunuz gelişecek. 

2. O Dile Ait Kitapları Okuyun

Yabancı dilde yazılmış bir kitabı okumanız, bu dilin dil ve kültürünü anlamaya başladığınız gösterir. Hangi seviye de olursanız olun size de uygun kitaplar bulunuyor. Elbette bilmediğiniz kelimeler olacak ancak kitaba notlar alarak ve sözlükleri karıştırarak ilerleyebilirsiniz. 

3. Teknolojiyi Kullanın

Günümüzde zamanın büyük çoğunluğu telefonumuzda geçiyor. Elbette bu sürenin küçük bir kısmını dil öğrenimine ayırabiliriz. Bunun için çeşitli uygulamalar mevcut. Hatta bu uygulamalar sayesinde anadili İngilizce olan kişilerle canlı bir şekilde konuşup pratik yapmak mümkün. 

Teknoloji, sayesinde yabancı dildeki haber, mizah, eğitim ve benzeri birçok kategoride hazırlanmış içeriklere ulaşabilirsiniz. Bu yöntemle öğrenme sürecinizde büyük bir ilerleme kaydedeceksiniz.

4. Öğrenirken Eğlenmeyi İhmal Etmeyin

Öğrenmek istediğiniz kelimeler için kartlar hazırlayabilirsiniz. Böylece farkında bile olmadan yeni kelimeler öğreneceksiniz.

Yabancı dil de oyunlar kurgulayın. Oynadıkça eğlenecek ve oyun sırasında kullandığınız kelimeleri farkında bile olmadan öğreneceksiniz.

Yabancı dilinizi biraz daha geliştirdikten sonra video oyunları oynayabilirsiniz. Bu oyunlarda insanlarda canlı olarak konuşma imkanı yakalayacaksınız. İster inanın ister inanmayın video oyunlarının payı oldukça fazladır.

5. Dil Eğitimi İçin Yurt Dışına Gidin

Bir yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenmek en etkili yöntemlerden biridir. Çünkü böyle bir ortamda kendi ana dilinizi konuşma imkanı olmayacağından o ülkenin dilini konuşma mecburiyetinde kalacaksınız. Her ne kadar mecburiyetlerden hoşlanmasakta zorunda olmak öğrenmek için önemli bir basamaktır.

6. Konuşma Pratiği Yapın

Belli bir seviyeye geldikten sonra konuşma pratiği yapmak dil öğreniminin en can alıcı noktaların biridir. Etrafınızda konuşacak kimse yok mu? O halde kendi kendinize konuşun.

Elbette teknolojinin imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Kendinize sanal bir arkadaş edinebilir ya da uygulamalar üzerinden canlı dersler yapabilirsiniz.

7. Sabırlı ve İstikrarlı Olun

Farklı bir dil öğrenmek oldukça zor bir iştir. Birçok kişi birkaç denemeden sonra vazgeçebilir.

İşte asıl mesele de budur!  Birçok kez hata yapabiliriz. Asıl önemli olan devam edebilme cesaretini gösterebilmektedir. Her gün ufak da olsa çalışmalarımıza devam edersek kısa süre sonra verdiğimiz bu çabanın karşılığı da kesinlikle gelecektir.

8. Post-It Kullanın 

Farklı bir dil öğrenmek istiyorsanız öğrenmek istediğiniz dil hangisiyse evinizde ki  tüm eşyalara küçük stickerlar yapıştırarak daha hızlı öğrenebilirsiniz.

 Bir süre sonra siz de neyin ne anlama geldiğini anlayacaksınız ve ister istemez öğrenme gerçekleşecek. 

9. Yabancı Arkadaşlar Edinin  

Çeşitli uygulamalar aracılığıyla yabancı kişiler ile iletişime geçerseniz  her gün pratik yapma şansınız olacaktır. Masa başında çalışmaktan başka yapmanız gereken en önemli şey sosyalleşmek!

 Her şeyi tek başınıza öğrenemezsiniz Dışarı çıkın, bir turist gördüğünüzde yardımcı olmaya çalışın. Karşınızdaki kişinin sizi anladığını görmek özgüveninizi arttıracaktır.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.