Öğrenci Kariyeri Banner

Müptelası Çok Olan Bir İçecek: Kahvenin Sevilen 5 Çeşidi

Müptelası Çok Olan Bir İçecek: Kahvenin Sevilen 5 Çeşidi

Kahve tüm dünyada en çok sevilen içeceklerden biridir. Bu nedenle de kahve artık bir kültür haline geldi diyebiliriz.  Sosyal yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olan kahvenin özel günlerde, arkadaş buluşmalarında ve aileyle yapılan sohbetlerde yeri her zaman hazırdır.

Gelin bu harika içeceğin en çok sevilen 5 türüne göz atalım.

1. Cappuccino

Cappuccino

Dünyada da severek tüketilen kahvelerden biri olan Cappuccino, ülkemizde de severek tüketilen kahvelerin başında geliyor. Kahvenin adı, 1520’li yıllarda yaşayan “capuchin” olarak adlandırılan keşiş grubundan geliyor. Keşişlerin şapkalarına benzediği için “Cappuccino” ismini almıştır. (İtalyancada cappuccino küçük şapka anlamına gelir.) Latte ile çok karıştırılan cappuccino, süt köpüğünün fazla kullanılması nedeniyle bu benzerlikten ayrılır. Latte’den ayrılan diğer bir yanı da Cappuccino’nun tadının daha ağır olmasıdır.

2. Latte

Latte

İtalyanların sabah rutinlerinin vazgeçilmezi latte, ismini İtalyancada “süt”anlamına gelen “Caffe Latte'den" alıyor. Espresso bazına sahip olmasına rağmen kolay bir içimi olan Latte, dünyada severek tercih edilen bir kahve türü olarak ikinci sırada yer alıyor.

3. Mocha

Mocha

Mocha adını Yemen’de yer alan Mocha Limanı’ndan alıyor. Kahve, süt ve beyaz/ bitter çikolata kullanılarak yapılır. Latte ile karşılaştırıldığında farkı, içeriğinde çikolata kullanılmasıdır. Kahve aromasının yanında çikolatanın enfes tadı, yumuşak içimiyle ağızlarda eşsiz bir tat bırakıyor.

4. AmericanoAmericano

Son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz kahvelerden olan Americano, özellikle diyet yapan kahve severlerin, sıklıkla tercih ettiği bir tat olarak da karşımıza çıkıyor. II. Dünya Savaşı’nda İtalya’daki Amerikan askerleri kafein ihtiyaçlarını karşılamak için Espresso’ya su katarak tüketir. Bunun nedeni de su katılmadan tadı çok sert gelmesidir. İtalyan kahveciler bu durumu fırsata çevirerek bu kahveyi satışa çıkarır. Americano aslında bu şekilde tüm Avrupa’ya yayılmış olur. Sıcak ve soğuk olarak iki şekilde de tüketilebilen Americano, diğer kahve türlerine göre oldukça sert bir içime sahiptir. Sert bir kahve olmasına karşın dünyada en çok içilen kahve çeşitlerinin arasında yer alır.

5. Espresso

Espresso

Birçok kahvenin yapım aşamasında baz olarak kullanılan Espresso, en çok tüketilen kahveler arasında favorilerden biridir. Aşırı sert bir aromaya sahip olması nedeniyle, diğer kahvelerin porsiyonuna göre daha küçük servis edilir. Yoğun tadını lezzetlendirerek yumuşaklık katmak için, karamel, çikolata ve süt gibi aromalar tercih edilebilir. 

Bu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz: 

Kahvesiz Ayılamıyoruz Peki Tarihçesini Biliyor Muyuz?

Ne Kitapsız Ne Kahvesiz Olur Diyenlerin Mekanları: Kitap Kafeler

Kahve İçenler Daha Uzun Yaşıyor

Evde Kolaylıkla Yapılabilecek Kahveler


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.