Öğrenci Kariyeri Banner

5 Belgesel İle Girişimcilik Dünyasına Dalıyoruz!

5 Belgesel İle Girişimcilik Dünyasına Dalıyoruz!

 Belgesel izlemek, kitap okumakla kol kola ilerleyen müthiş bir öğrenme biçimi. Keyifli, kolay ve pratik! Bu eğlenceli yolla girişiminiz için fikir ve ilham edinmek, olası hatalarınıza dair öngörü oluşturmak ister miydiniz? Cevabınızın evet olduğunuzu umuyoruz çünkü sizler için film/dizi izleyerek geçireceğiniz süre içerisinde girişimciliğe dair bilgi edineceğiniz 5 farklı belgesel listeledik! İyi seyirler!

 

1. StartUp Land: A Documentary Film

startup land

5 girişim CEO’sunun 12 hafta içerisinde işlerini kurma ve sonunda da yatırımcı karşısına çıkma yolculuklarını anlatan belgeselde, iş kurma sürecinde karşınıza çıkabilecek risklere ışık tutan cinsten bilgiler içeriyor. Gerçek deneyimlerin yer almasının yanı sıra halihazırda şirketleşmiş kurumlardan röportajlar da edineceğiniz bilgiyi arttırıyor.

IMBD: 9,1

 

2. Becoming Warren Buffett

Becoming Warren Buffett

Belgesel, uzun süre dünyanın en zengin adamı ünvanını elinde tutan yatırım dahisi Warren Buffett’ın çocukluğundan bugününe hayat hikayesini anlatıyor. Zenginliğini yıkımda fırsatlar görebilme yeteneğine borçlu olan bu adamın hayat hikayesi, bizlere şans yaratmak konusunda önemli deneyimler aktarıyor.

IMBD: 7,6

 

3. Something Ventured

Something Ventured

Apple, Intel, Genentech, Cisco, Atari ve Tandem gibi firmalar zamanında yatırım alamasalardı ne olurdu, hiç merak ettiniz mi? Bu belgesel tam da bu ütopyanın üzerinde durarak risk alan yatırımcıların başarı hikayelerine değiniyor.

IMBD: 7,0

 

4. Generation StartUp

Generation StartUp

6 yeni üniversite mezununun girişimcilik macerasını konu alan belgesel, bize Amerikan start-up kültürünü gerçekçi bir bakış açısıyla gösteriyor. 17 aylık girişimcilik yolculuklarında başarısızlıklar ve sorunlarla karşılaşan girişimcileri izlerken yaptıkları hatalardan ders çıkarma şansına sahip oluyoruz.

IMBD: 6,5

 

5. Elon Musk: The Real Life Iron Man

Elon Musk: The Real Life Iron Man

Elon Musk kuşkusuz son dönemin en popüler isimlerinden biri. Yaptıklarıyla, vizyonuyla ve geçmişiyle ilgi geçen girişimci hakkında çok fazla kitap ve belgesel mevcut. Lakin Musk’ın başarılarından öte başarısızlıklarına odaklanmayı tercih eden bu yapım herkese vazgeçmeme konusunda ilham olacak cinsten. Eğer bir girişimciyseniz vazgeçmenin sınırına geldiğinizde açıp ilham dolu bir saat on bir dakika geçirebilirsiniz.

IMBD: 6,5

 

Girişimciliğe dair daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz: 

Bir Girişimciyseniz Bu Programlara Bakmadan Geçmeyin!

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

3'te 3 Girişimcilik Analizi

Bir Girişimcinin Okuması Gereken 5 Kitap

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye


Yağmur  Aydemir

Content Writer

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.