Öğrenci Kariyeri Banner

5 Adımda '' Yazılım Öğrenmek''

5 Adımda '' Yazılım Öğrenmek''

Yazılıma merak salan ve yazılım öğrenmek isteyen çoğu kişi, ilk olarak ‘Yazılım öğrenmeye nereden başlamalıyım? sorusu ile karşı karşıya kalmaktadır. Öncelikle yazılımı ne için tercih ettiğiniz ve hangi konulara yoğunlaşmak istediğiniz gibi unsurlara cevap vermelisiniz. Bununla birlikte insan beyni bir şeyleri belirli aralıklar ile yaparak daha kolay bir şekilde öğrendiğinden, bir yazılımcı adayının sık sık tekrar yapması gerekmektedir. Bu yazımızda yazılım öğrenme sürecinizi kolaylaştıracak ve belli bir plan doğrultusunda hareket etmenize yardımcı olacak 5 adımı sizin için düzenledik.

1. Ne Yapmak İstediğinize Karar Verin

karar

Yazılıma başlarken, öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Yazılımın sayısız alt dallarından hangisini seçmek ve ilerlemek istediğinizi belirlemeniz başlangıç için en önemli noktadır. Örneğin, bir mobil geliştirici olmayı hedefliyorsanız, ilerlemenizi bu yönde yapın. Aksi takdirde işinize yaramayacak konuların kodlarını öğrenmek vaktinizi boşa harcamanıza sebep olacaktır.

2. Kendinizi Test Edin 

test           

Yazılım biraz da yetenek isteyen bir alandır. Eğer kendi kendinize şüpheye düşüyor ve çok çalışsam da yine de yazılımcı olabilir miyim diyorsanız, kendinizi test etmeye başlayın. Kendinize öğrenmesi en basit kodlama dillerini seçin. Örneğin HTML ya da CSS kodlama dilleri ile başlayabilirsiniz. Bu kodlama dillerini öğrenerek kendinizi bu tür işler için yetenekli görüp görmediğinizi test edebilirsiniz. En önemlisi de sıkılıp sıkılmadığınızı görürsünüz.

3. Bir Yazılım Dili Belirleyin

dil

Bir programlama dili belirleyerek ve neyi başarmak istediğini kendine sorarak başlamak kesinlikle daha faydalı olacaktır. Başlangıç için çok karışık bir dil yerine daha temel ve basit olanı seçmek sürecin daha iyi ilerlemesine katkı sağlar.  Bir yazılım dili belirleme sürecinde, diller için bazı temel eğitim yazılarını okumak bu konuda daha fazla bilgi ve fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

4. Uygulamaya Geçin

uygulma

İnternette hemen hemen her programlama dili için binlerce kod örneği mevcuttur. Seçtiğiniz dilin çeşitli yönlerinin nasıl çalıştığını anlamak için bu örnekleri kullanabilirsiniz.  Sonrasında kendi programlarınızı oluşturmak için çeşitli örneklerden küçük parçalar alabilirsiniz ve bazı terimleri değiştirerek kendi kodunuzu yazabilirsiniz.

5. Proje Üretmeyi İhmal Etmeyin

prje

Bir yazılımı tamamen öğrenmenin en etkili yolu pratik yapmaktır ve pratik yapabilmek için yapmanız gereken en önemli şey, proje üretmektir. Tek başınıza basit bir proje üreterek işe başlayabilirsiniz. Böylelikle yazılımı çok daha verimli kullanabilmeyi öğrendiğiniz gibi aynı zamanda oluşabilecek problemler ile birebir ilgilenerek problem çözme yeteneğinizi geliştirirsiniz. Proje üretimine örnek olarak, eğer web yazılımı üzerine ilerlemek istiyorsanız, sıfırdan bir blog sitesi yazabilirsiniz ya da mobil uygulamalar için bir test hazırlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

1 Milyon İstihdam ile Ücretsiz Yazılım Kursları

Bill Gates'in Önerdiği Ücretsiz 5 Yazılım Kursu

Python Öğrenmek İçin 5 Sebep


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.