Öğrenci Kariyeri Banner

3 Adımda Dijital Dağınıklığın Önüne Geçin!

3 Adımda Dijital Dağınıklığın Önüne Geçin!

Dijital dünyada sıkça kullanılan e-posta, mesajlaşma uygulamaları ve mobil uygulamalar gibi araçlar, her geçen gün hem iş hem de özel hayatın içinde daha fazla yer alıyor. Bu durum ise beraberinde dijital dağınıklık sorununa yol açıyor. Biriken e-postalar, mesajlar, depolanmayı bekleyen belgeler, fotoğraflar ve videoların sayısı her geçen gün bu dağınıklığın artmasına sebep oluyor. İşte bu yazımızda günümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelen dijital dağınıklığı önleyecek ve günlük hayatı kolaylaştıracak 3 öneriyi sizin için derledik.

1. E-postaları Sıfırlayın

dagınık

Özellikle son 20 yıldır e-posta ile haberleşmenin artması hem iş hem de özel hayata dair iletişim tarzının değişmesine sebep oldu. Cevaplanmayı bekleyen e-postaların sayısının birikmesi hem iş süreçlerinin hem de iletişimin daha karmaşık bir hal almasına neden oluyor. E-postaların birikmeye başlamadan günlük olarak sıfırlanması, dijital dağınıklığın önüne geçilmesine olanak sağlıyor.

2. Klasörlemeyi ihmal etmeyin

klasör

Dijital alanda saklamak zorunda olunan tüm belge, video ve fotoğrafları kolayca bulanabilecek bir adla kodlamanın ve saklamanın hayatı fazlasıyla kolaylaştırdığı bir gerçek. Arşivleme yaparak dijital dağınıklığın önüne geçmek fazlasıyla mümkün.

3. Gereksiz Üyeliklere Son Verin

üye

Zamanında üye olunan ancak artık ilgilenilmeyen üyeliklerden çıkmak dijital dağınıklığın hafiflemesine neden olan faktörler arasında yer alıyor. Bu üyeliklerden gelen e-postaların ya da mesajların gereksiz bir şekilde vakit almaması için, üyeliklerin yeniden gözden geçirilmesi önem taşıyor.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz :

Güncel Hastalığımız: Dijital Göz Yorgunluğu

Dijital Minimalizmin 5 Önemli Faydası

 

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.