Öğrenci Kariyeri Banner

Teknoloji Öncüsü: DARPA

Teknoloji Öncüsü: DARPA

DARPA (The Defense Advanced Research Projects Agency ‘Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı’), Amerikan ordusu tarafından kullanılmak üzere, yeni teknolojiler üretmekle sorumlu ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı bir devlet kurumudur.

DARPA, 1957’de Ruslar Sputnik’i yörüngeye gönderip tüm dünyanın ilgi odağı olmasıyla Başkan Dwight Eisenhower tarafından 1958’de ARPA adıyla kurulmuştur. DARPA akademik, endüstri ve hükümet ortaklarıyla işbirliği yaparak teknoloji ve bilimin sınırlarını, genellikle ABD'nin acil askeri gereksinimlerinin ötesine genişletmek için araştırma ve geliştirme projeleri formüle eder ve yürütür.

DARPA

DARPA, 20. ve 21. yüzyılı değiştiren cep telefonu, gece görüş gözlüğü, telekomünikasyon gelişmeleri ve hava uyduları gibi pek çok icatta önemli rol almıştır.

 

Bugün Kullandığımız İnternet’in Temeli ARPANET

ARPANET

ARPANET (Gelişmiş Araştırma Projeleri Dairesi Ağı), Birleşik Devletler Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı ARPA (Gelişmiş Savunma Araştırmaları Projeleri Birimi) tarafından geliştirilen dünyanın ilk paket dağıtımı ağı ve evrensel İnternet'in öncülüdür. ARPANET, daha sonraları İnternet'in gelişmesine yol açan TCP/IP protokolünün ortaya çıkmasını sağlamıştır.

BONUS: SPECTRAL 

darpa

Netflix yapımı olan filmde, savaşın yıktığı bir Avrupa şehri doğaüstü güçlerin saldırısına uğrayınca; DARPA’lı bir mühendis, felaketi durdurmak için elit bir Özel Kuvvetler birimiyle iş birliği yapar.


Öğrenci  Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.